Kerékgyártó Yvonne második rendezése, az Együtt kezdtük középpontjában egy érettségi találkozó áll majd. 

A napokban kezdődött és szeptember közepéig tart a FOMO forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük forgatása. A film egy felnövéstörténet, melyben kilenc fiatal találkozik újra tíz évvel az érettségi után.

A könnyed, mégis elgondolkodtató alkotás sok főiskolás tehetségnek adja az első bemutatkozás lehetőségét, de olyan ismert színészeket is láthatunk majd a filmvásznon, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László.

Akár bevallja magának, akár nem, az ember életét alapvetően meghatározzák a középiskolában eltöltött évek. Előbb vagy utóbb mindenki mérlegre teszi a kamaszkorában hozott döntéseit. Filmünk főszereplői Marci és a 12.c osztály többi tagja: Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett és Geri, ők 2011-ben elballagnak a gimnáziumból. Az érettségi bankettet követően mindenki elindul a saját felnőtté válása útján. Egyesek továbbtanulnak, mások dolgozni mennek…

Együtt kezdtük
Kerekes Éva az Együtt kezdtük forgatásán, fotó: Chripkó Lili

„A fiatalok a film elején egy összetartó haveri társaságot alkotnak. Az iskolából kikerülve szerteszét indulnak a „nagyvilágba” és próbálják megvalósítani elképzeléseiket és álmaikat, pont úgy, ahogy mi is tettük. Aztán napjaink aktuális kihívásaival néznek szembe, így a film könnyedsége mellett hiteles problémákat is felvet.” – nyilatkozta Romwalter Judit, a film egyik producere.

Az egyetlen Sziget-film, a Free Entry rendezője, Kerékgyártó Yvonne-nak a második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük egy generációs film sok bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel.

A film rendezője elmondta: „Minden filmemnél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik, az Együtt kezdtük egyik főszereplője maga a Balaton-felvidék. Nagyon várom, hogy az elmúlt hónapokban a próbák során összekovácsolódott színészekkel a Badacsony környéki helyszíneken alkossuk meg a film főbb jeleneteit, és Babos Tamás kameráján keresztül megörökítsük azt a szépséget, aminek a történetben is dramaturgiai szerepe van.”

A filmet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs társíró forgatókönyve alapján Kerékgyártó Yvonne rendezi. A film producerei Romwalter Judit és Pék Csaba. Az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor.

Együtt kezdtük
Az Együtt kezdtük rendezője, Kerékgyártó Yvonne, fotó: Chripkó Lili

A film a Nemzeti Filmintézet Zrt. támogatásával az Együtt Kezdtük Film Kft. gyártásában készül, Koproducere a Sparks Kft., médiatámogató az RTL Magyarország, magyarországi forgalmazó az InterCom Zrt.

A film a tervek szerint 2022. nyarán kerül majd a magyar mozikba.