A Budapest Film Awards több intézmény együttműködésében valósul meg. 

Újabb rövidfilmfesztiválon mérethetik meg magukat a fiatal filmesek, a tervek szerint július 25-én tartják meg először a Budapest Film Academy, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszék, illetve a Loyola Marymount University (School of Film and Television, Los Angeles) közös szervezésében megvalósuló, Budapest Film Awards elnevezésű rendezvényt. A fesztivál képviselői közleményükben úgy fogalmaznak:

„Filmfesztiválunk a független filmművészetet ünnepli. Nem félünk feszegetni a kreativitás határait, emellett fő célunk a tehetség felismerése és gondozása, ami ritkán látható a mértékletesség és az alkalmazkodás korában. A sokszínűségre törekszünk, ezért minden műfajban elfogadunk rövidfilmeket minden országból. A fesztivál évente kétszer (nyári, téli időszak), a korlátozások függvényében Budapesten kerül megrendezésre.”

Budapest Film Awards
Kép forrása: Budapest FIlm Academy

A fő kategóriák nyertesei ingyenesen vehetnek majd részt a BFA képzésein, ahol az iparág legjobb szakembereitől tanulhatnak. A fesztivál célja továbbá, hogy a fiatal filmesek találkozzanak egymással, és együtt hozzanak létre inspiráló közösséget.

További információk a rendezvény honlapján érhetőek el.

Kiemelt kép: Budapest Film Academy