Pár nappal a fesztivál előtt mindenki lázban ég: milyen ruhákat viszek? Cipő? Mennyit? Naptej kell-e? Gumicsizma?  Áh, úgyse fog kelleni! Vagy? Sátor, hálózsák…? – azért szükség van rájuk, az igazi fesztivál hangulathoz.

A vonattal kezdődik minden. Rengeteg ember, mindenki más és más. Hely nincs, de nem is kell, úgy is mindenki ismerkedik, beszélget, megkínál abból, amit éppen kortyol, elmeséli ki ő, miért jön, mit vár. Az utazás már megadja a hangulatot, de hirtelen a vonat csikorog, és szépen lassan nem mozdul velünk tovább. Megérkeztünk.

http://vargabenedek.hu – Rockstar Photographers – http://facebook.com/festivalphotographers

Az embertömeg folyik le a vonatról és csapatokba verődve várja, hogy elkezdődjön a beléptetés. Újabb és újabb csoportok találkoznak. Egy ilyen eseményen az emberek nagy része levetkőzi a gátlásait és rossz kedvét, mindenki kedves, mindenki barátkozik, mindenki kíváncsi a másikra. Ezek a dolgok szinte általánosak minden fesztiválon.

Azonban ez a VOLT Fesztivál és nem lehet akármivel összehasonlítani!

Mindenki asszociál valamire, ha meghallja azokat a kifejezéseket, hogy Sopron, nyár, robot, és még ezer más dolog. Ez a fesztivál számomra olyan, mint egy külön világ, egy elszigetelt kis hely, ahol mindenki élvezi az életet. Éjjel-nappal megy a zene, nem lehet beskatulyázni, rengeteg fajta, különböző stílus. Talán emiatt mozgat meg ennyi embert, hiszen sok stílus keveredik, így az eltérő stílust képviselő embertömegek is találkoznak. Kulturális káosznak tudnám legegyszerűbben megfogalmazni.

forrás: http://volt.hu/bestof2016/

A 2015-ös évben látogattam meg először ezt a komplex világot. A magyar fellépők (30Y, Punnany Massif, Irie Maffia) mellett külföldi előadók is szép számmal (David Guetta, Slash, Fatboy Slim, Bastille) bolondították a közönséget, de nem csak a színpadokon és teraszon szólt a zene. Mindig mindenhol volt valami, minden percet kihasználtak, mindenhonnan emberek lógtak. Természetesen elvétve voltak csendes sarkok is, sátrak ahol meglehetett pihenni két koncert között. Délelőtt és kora délután a fesztiválozók megszállják Sopront, és benépesítik a várost, azonban délután ismét visszavonulnak a saját világukba.

Photo: László Mudra – Rockstar Photographers – http://www.facebook.com/festivalphotographers

Idén, 2017-ben egy álmom válik valóra (ahogy rajtam kívül még sokaknak): fellép a Linkin Park a 25. Telekom VOLT fesztiválon. De, ne rohanjunk ennyire előre. 26.-án másodszorra rendezik meg a Petőfi Zenei Díj-átadó gáláját a fesztivál keretein belül, ezzel nyitják az eseménysorozatot, ezek után pedig utánozhatatlan fellépők, hatalmas műsorral várják a szórakozni vágyókat. Aki teheti, menjen, legyen ott egész héten, mert nagyon nehéz kiszakadni a pörgésből. Olyan nevek lépnek fel mint a már említett Linkin Park, Martin Garrix, Imagine Dragons, Ellie Goulding, Paramore, Pendulum live, Years & Years, Jess Glynne, The Cult, Enter Shikari, Of Mice & Men, The Devil Wears Prada, Knife Party, Fritz Kalkbrenner, Lost Frequencies, Sigala, Hernan Cattaneo, és természetesen a legismertebb hazai előadókkal is találkozhatunk.

forrás: http://volt.hu/bestof2016/

Meg kell ragadni a pillanat művészetét, mert soha többé nem lesz ugyanolyan, mint akkor, ez nem megismételhető, mert lehetetlen mindent ugyan úgy csinálni. Egyik előadó sem képes kétszer ugyanúgy elnyomni egy számot, mert más az idő, más az érzés, más a közönség. Minden apró dolgot meg kell élni ilyenkor, hiszen valaminek a részesei lehetünk. Fantasztikus, színes pörgés az egész hét. Érdemes ennek a feledhetetlen hétnek a részesévé válni!

Az idei fesztiválhimnusz: