A szombati napon új magasságokba emelkedett a tállyai összművészeti együttlét, a Kerekdomb Fesztivál. Horváth Franciska élménybeszámolóját olvashatjátok a fesztivál második napjáról az általa és Mohos Máté által készített galériával fűszerezve:

A tállyai Kerekdomb Fesztivál második napján újfent esőre ébredtek az összművészeti fesztivál levegőjét magukba szívni vágyók. Szerencsére sok fedett helyen vártak minden korán ébredőt finomabbnál finomabb reggelivel, és az éhes gyomorral együtt az eső is csendesült.

A Vincellér Házban elfogyasztott kávénk után már mi is napsütésben bandukoltunk programok után kutatva, mikor az út szélén kisebb tömörülésre lettünk figyelmesek. Közelebb érve a kedves Kokjankovszkij István úr invitálására kőbe faraghattunk bármilyen mintát, ami csak éppen eszünkbe jutott.

Fotó: Horváth Franciska

Miután megtanultuk használni a vésőt, és megismertük Tállya kőfaragó mesterét, folytattuk programvadászatunk. Az Oroszlános Borhotel pincéjében meg is találtuk utunk következő állomását. Áfra János, Nagy Kata, Szabó Imola Julianna és Kele Dóri előadásában hallhattunk InstaVerseket.

Kisebb ebédszünet után, amit mi a Maillot-kastély udvarán költöttünk el, visszatértünk az előző helyszínre, ahol Áfra Jánosék kreatív feladatokkal pezsdítették fel a mindannyiunkban rejtőző költői kedvet. Itt találkoztunk Kemény Zsófival, aki esti fellépése előtt hangolódott rá a rímelésre.

Fotó: Horváth Franciska

Mindeközben a nagyszínpadon a kisgyerekek Gryllus Vilmos Biciklizős koncertjére táncolhattak, bemelegítésként pedig közös biciklitúrára invitálta őket a kortalan Vilmos bácsi.

Mi pedig az esti bortúránkra Szalóki Ági és Palya Bea hangjának kíséretében indulhattunk. Borbérlettel a zsebében, és pohárral a kezében összesen tizenöt pincében kóstolhat Tokaj legfinomabb boraiból a fesztiválozó, nekünk az este folyamán a felét sikerült meglátogatnunk. No, nem mintha a kedvünk fogyott volna el, egyszerűen csak mindenhol olyan vendégszeretettel fogadtak bennünket, hogy észre sem vettük az idő múlását, és így is éppen hogy csak odaértünk Fábián Juli és a Zoohacker fergeteges koncertjére. Itt is megtapasztalhattuk az egész fesztiválon uralkodó szeretetteljes hangulat megnyilvánulását. Az emberek önfeledten táncoltak a Fényszóró Visual falra vetített mintáinak fényében.