Elérkeztünk az utolsó válogatóhoz a Virtuózok negyedik évadában. A kicsik és a tinik után a nagyok mutathatták meg tehetségüket és rátermettségüket a zsűrinek. Ezúttal a hegedűk viszonylag könnyen, a következő négy továbbjutó hely viszont már komolyabb megfontolás útján talált gazdára.

A tét óriási, akárcsak az elvárások. A nagyok válogatóján évről évre kiváló zenészek állnak színpadra lélegzetelállító produkciókat felvonultatva. Nem meglepő tehát, hogy a zsűri megköveteli a hibátlan játékot mind zenei, mind előadói szempontból. A csoda ezúttal sem maradt el, a versenyzők számtalan megható pillanatban részesítették a nézőket, valamint a zsűritagokat is, akiknél szinte már az első pillanattól lehetett érezni, kinek adják majd  hegedűjüket.

A Virtuózok zsűrije. Forrás: MédiaKlikk.

Az énekesek mezőnye idén is rendkívül népes volt, a műsort azonban nemcsak számbeli, hanem minőségbeli túlsúllyal is gazdagították. Havár-Ferenczy Anna Viviennel és Szabó Rékával a következő fordulóban is találkozhatunk, akárcsak a Balázs János hegedűjét megszerző Ninh Duc Hoang Longgal és a Batta András által továbbjuttatott Kászoni Annamáriával. A legidősebbek korcsoportjában visszatérő versenyzőkben sem volt hiány. Két éve csellójátékával a középdöntőig jutott Bánkövi Bence, aki idén szintén tovább folytathatja a versenyt a zsűri közös döntése alapján.

A kicsik válogatója után a nagyok csoportja is tartogatott virtuóz gitárjátékot számunkra Hart Gábor előadásában, amit Miklósa Erika hegedűvel jutalmazott. Nagy Torma Krisztina is elvarázsolta a zsűritagokat kifejező harmonikajátékával és darabválasztásával, így Kesselyák Gergely hegedűjében részesült. Várdai István ezúttal az oboán játszó Győri Andrásnak ítélte a továbbjutási lehetőséget. Rajtuk kívül a zongorista Fekete Tamással találkozhatunk majd a nagyok elődöntőjében.

Ha lemaradtál volna a műsorról, itt megnézheted.

Kiemelt kép: hu.crt-tv.com