A Virtuózok utolsó elődöntőjében a legnagyobbak mérték össze zenei tudásukat és tehetségüket a színpadon. Élménydús estének lehettünk tanúi, aminek végén az is kiderült, kik csatlakoznak az előző hetek döntősei közé.

A nagyok korcsoportjában már nemcsak ígéretes tehetségekkel ismerkedtünk meg. A versenyzők komoly jövőbeli tervekkel rendelkező művészek, akik stílusukkal, darabválasztásukkal és mentalitásukkal már bizonyítottak a zsűrinek az előző fordulóban. Most azonban a kör tovább szűkült, hiszen csak hárman folytathatják a versenyt a korcsoportgyőztes és az abszolút győztes címéért.

A zenészek ezúttal is mindent megtettek, hogy továbbjussanak a következő fordulóba. Hallhattunk többek között egy magával ragadó, virtuóz Popper-darabot Bánkövi Bence (cselló) előadásában, de modern kifejezőerővel bíró műben sem volt hiány Nagy Torma Krisztinának (harmonika) köszönhetően. A nagyok korcsoportjában három női énekprodukciót is kaptunk. Kászoni Annamária, Havár-Ferenczy Anna Vivien és Szabó Réka nemcsak különböző darabokat mutattak nekünk, hanem három egyedi stílust és előadásmódot is. Győri András pedig egyedüli fúvósként varázsolt harmonikus atmoszférát oboajátékával.

Forrás: MédiaKlikk

A Virtuózok elődöntőjében végül egy énekes, egy zongorista és egy gitárművész jutott tovább. Magyar nyelvű produkciójával és szívhez szóló énekhangjával Ninh Duc Hoang Long már az előző fordulóban magával ragadta a közönséget. Nem történt ez másként ezúttal sem, hiszen Longot is újra hallhatjuk jövő héten a döntőben. Hozzá csatlakozik a szenvedélyes stílussal és technikai megoldásokkal bíró Hart Gábor (gitár), valamint Fekete Tamás (zongora), aki nemcsak a szakértő Balázs Jánost, hanem az összes zsűritagot lenyűgözte produkciójával.

A következő fordulóban már mindhárom korcsoport döntőseit hallhatjuk, a zsűri pedig a kicsik, a tinik és a nagyok győztesét is megválasztja. Ha lemaradtál volna a harmadik elődöntőről, itt megnézheted. A közönség kedvencére pedig a MédiaKlikk Plusz applikáción szavazhatsz.

 

Kiemelt kép: MédiaKlikk