A tinik után most a kicsik korcsoportját hallhattuk újra a Virtuózok negyedik évadában. A tét a döntőbe jutás, ennek fényében pedig a legkisebb virtuózok igencsak kitettek magukért. Olyan lehengerlő produkciókat hallhattunk, amik a műsor történetében évek múlva is emlékezetesek maradnak majd. Nézzük meg, kik voltak azok, akik ebben az erős mezőnyben a legjobbnak bizonyultak.

A kicsik korcsoportjáról azt gondolnánk elsőre, hogy a versenyzők még inkább tehetségükkel és ígéretességükkel, mintsem kiforrott zenei stílusukkal kápráztatják el a zsűrit. A legfiatalabb virtuózok azonban a legnagyobb profizmussal, magabiztossággal és összeszedettséggel uralták a színpadot. Nem technikai tudásukkal – amivel minden versenyző rendelkezik -, hanem személyiségükkel hatottak a hallgatóságra. Ez pedig a felnőttek között is kiemelkedő teljesítmény.

A kicsik tehát mindent megtettek azért, hogy emlékezetes pillanatokat nyújtsanak a közönség és a zsűri számára egyaránt. A már jól ismert Liszt Ferenc Kamarazenekar és Kovács János, karmester mellett a Kaláka Együttes is fellépett a Virtuózok színpadán, hogy a műsort egy közös produkcióval színesítse – valamint oldja az érezhető izgalmat és  feszültséget.

Forrás: MédiaKlikk

Az előző fordulóból megismert zenészek közül csak három juthatott tovább a zsűri közös döntése alapján. Miklósa Erika, Batta András, Várdai István, Kesselyák Gergely és Balázs János úgy határozott, hogy Teo Gertler hegedűjátéka és előadói képessége kiérdemelte a továbbjutást. Teo annyira lenyűgözte a “hegedűfukarként” elhíresült Kesselyák Gergelyt, hogy a karmester hegedű híján Virtzózok-bögréjével jutalmazta a fiatal hegedűművészt.

Hozzá csatlakozik a következő fordulóban Balázs-Piri Soma, aki kifejező játékával méltán képviseli a zongoristákat a döntőben. Az előző évadban már megcsodálhattuk az Abouzahra-család tehetségét és tiszteletre méltó zeneszeretetét. Idén Abouzahra Mariam testvérét követve szintén továbbjutott a következő fordulóba, ahol a virtuózok már a korcsoportgyőztes címéért játszanak.

Ha lemaradtál volna az élő műsorról, itt megnézheted. A MédiaKlikk Plusz nevű alkalmazáson pedig szavazhatsz a közönség kedvencére is.

Kiemelt kép: Marjai Judit/virtuozok.hu