Járod a plázákat, a különböző bevásárló helyeket, koptatod az amúgy is fényesre csiszolt járólapot, 50% 70% leárazás, vakítanak a fények és a hangszórókból szól a Wham! Last Christmas, vagy Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You című száma, esetleg Michael Bublé valamelyik örökbecsű karácsonyi nótája, de neked a tömeg miatt, a nehéz szatyrok súlyától inkább elmegy a kedved az egész szeretet ünnepétől?! Ráadásul unod az  unalomig ismételt karácsonyi nyálas zenéket? Akkor ez a válogatás neked szól, mert igenis van élet a Wham!-on, Mariah Carey-n, Michael Bublé-n túl.

Elvis Presley, Martina McBride – Blue Christmas

Blue Christmas (Szomorú karácsony) Elvis kedvenc karácsonyi dala volt. Amikor Elvis forgatta az 1968-as “Comeback” TV Special-t, Martina McBride nem volt teljesen 2 éves. Így a valóságban soha nem énekelhettek együtt, a videóban látható jelenet a számítógépes technika szüleménye, a dal felvétele után közel negyven évvel. Martina egy green box-ban ülve énekelt, azt montázsolták össze az eredeti felvétellel, a jeleneten megfigyelhető, hogy elég nagy a távolság Elvis Presley és Martina McBride között.

 

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Chris Rea éppen a napokban esett össze koncertjén 45 perc zenélés után, állapota stabil. A 66 éves énekes blues,rock kategóriában a legerősebb, 1986-ban őt is megihlette a karácsony szelleme, ebből született a Driving Home For Christmas című szám. Nagyon mély értelmű szövege van, nem egyszerű karácsonyi csöpögés.

Queen – Thank God It’s Christmas

Thank God It’s Christmas szerzői Roger Taylor dobos és Brian May gitáros voltak. 1984 novemberében a londoni Sarm East Studiosban dolgoztak rajta, majd az anyagot elküldték Münchenbe, hogy az akkoriban ott élő Freddie Mercury énekeljen a felvételen. 1984. november 26-án megjelent kislemezen, és a huszonegyedik helyet érte el Angliában. Bár nem aratott túl nagy sikert, egy időben a gyűjtők egyik keresett kiadványa lett, mert jó ideig nem jelent meg nagylemezen.

L.E.J – Game Of Bells

A L.E.J egy trió (Lucie, Élisa és Juliette rövidítése), melyben három francia lány játszik, 2013 óta zenélnek együtt.  Lucie Lebrun énekes, szaxofonos, Élisa Paris énekes, ütőhangszeres, és Juliette Saumagne csellós, gyerekkori barátok, Saint-Denisben nőttek fel, s szenvedélyük mindig is a zene volt. 2013 őszén úgy döntöttek, létre hoznak egy együttest. 2016-ban Franciaországban turnéztak. És most itt van tőlük egy zseniális alkotás, Trónok harca intrója és Jingle Bells összegyúrva, kell ennél több? Ugye nem.

John Lennon – Happy Christmas

“Happy Xmas (War Over Over)” egy John Lennon és Yoko Ono szerezte karácsonyi dal, amelyet 1971-ben adtak elő John & Yoko / Plastic Ono Band a Harlem Közösségi kórussal. A dal elérte a negyedik helyezés az Egyesült Királyság rádiós listáján. A szám eredetileg a Vietnámi háború befejezését szerette volna hirdetni, de mindenféle háborúskodás, harc, konfliktus ellen küzd. Azóta egy ismert karácsonyi dal lett, amit több előadó is feldolgozott.

https://www.youtube.com/watch?v=KY7gPcDFwQc