Új videoklippel jelentkezett a hazai undergroundban egyre népszerűbb Úrfi zenekar.

Vasággyal a Dunaparton

Ez volt az eddigi legösszetettebb és legfárasztóbb forgatásunk, ami többek közt annak köszönhető, hogy rengeteget kellett utazni. A Kisorosziban felvett jelenetekhez például szükségünk volt egy kórházi ágyra, amiért bátyámmal Kecskemétig autóztunk. A forgatás ráadásul korán reggel volt, ezért valamikor hajnalban keltünk útra, hogy kezdésre visszaérjünk. Elég szürreális élmény volt megérkezni a Dunapartra egy vasággyal a kocsi tetején.

Emellett, mikor az első vágatot megnéztük, rájöttünk, hogy lehetne még színesíteni a klipet egy-két plusz jelenettel. Ezért Bencével tettünk egy bónuszkört Fertőrákoson a Barlangszínházban is. Ez szintén egy jó fél napos művelet volt, noha a videóban mindez 2-3 másodperc. Az eredményt látva viszont úgy érzem, abszolút megérte a befektetett munkát.” — nyilatkozta Zalányi Márk, az Úrfi gitárosa.

Száraz Bence, az Úrfi énekese szereti a kihívásokat

„Szerintem fontos az, hogy az ember újra és újra olyan akadályok elé állítsa saját magát, amit nem tud rutinból megoldani. Szerettem volna egy olyan klipet készíteni, aminek a megrendezése és utómunkája szakmailag is épít és hozzám tesz.

A dalt gyerekkorom egy meghatározó élménye ihlette. Már óvodásként rajongtam a tengerek élővilágáért. Anyukám pedig előszeretettel hozott haza természetismertető könyveket, fotóalbumokat. Nyilván már akkor is a legizgalmasabbak a veszedelmesnek tűnő állatok voltak.”

Traumák és horgászhalak

„A horgászhalak különösképp megragadták a fantáziám, a fura bőrük, fehér szemük, hatalmas fogaik képe valósággal a retinámba égett. Emlékszem, annyira féltem tőlük, hogy a lapokat is csak az élüknél mertem megfogni lapozás közben, nehogy véletlenül is hozzá érjek ezekhez a horrorisztikus állatokhoz. Jó pár év eltelt, mikor már a búvárvizsgámra készültem, akkor tudatosult bennem, hogy ezek a halak egészen aprók, szinte mozgásképtelenek. Ráadásul, hogy a mélytengeri nyomást bírják, a sűrűségük szinte megegyezik a vízzel. Ennek köszönhetően, ha a felszínre akarná őket hozni az ember, akkor a nyomáskülönbség miatt egyszerűen szétmálnának.

Ezt vontam párhuzamba a saját rossz tulajdonságaimmal és traumáimmal. Ha ezekre fókuszálok, keresem őket a sötétben, akkor nyilván veszedelmesnek tűnnek. Viszont ha megértem a természetüket, az eredetüket, akkor válik világossá, hogy nemcsak nem veszélyesek, de egy fontos és nagyobb rendszer szükséges részei. Ez azt üzente számomra, hogy ne romantizálni próbáljam meg az engem ért negatív hatásokat, hanem meríteni belőlük és a helyükön kezelni.”

Kiemelt kép: Úrfi hivatalos Youtube csatorna