A francia metálzenekar négy év után új dallal lepte meg a közönséget. A Gojira előző albuma, a Magma (2016) után az Another World című számmal kezdődik el a banda új korszaka, hiszen a dal egyben a megjelenés előtt álló új albumuk előfutára is.

Zeneileg az előző lemez folytatásának is tekinthető. Ahogy arról Joe Duplantier énekes-gitáros korábban nyilatkozott, a darálós zenetémák és a hörgés helyett továbbra is a picit melodikusabb, felemelőbb hangszerjátékra igyekeznek hangsúlyt fektetni – miközben megtartják karakteres, súlyos hangzásukat is.

A zene egy saját klippel együtt jelent meg, amely az emberiség és a Föld sorsának témáját dolgozza fel egy időparadoxonos űrutazáson keresztül. A videóból és a dalszövegből kiderül, hogy a zenekar továbbra is fontosnak tartja a társadalmi problémákat boncolgató és a környezettudatosságot népszerűsítő témákat.

Az album megjelenésének időpontjáról friss hírt továbbra sem lehet tudni, ám a banda korábban elárulta, hogy több mint száz új dalt írtak, ebből hozzávetőlegesen húsz fog a korongra kerülni.

Kiemelt kép: rockfeed.net