Tóth Gabi elindította idei koncertsorozatát, új formációja, a TG projekt és Freddie Shuman szórakoztatta a vendégeket a budapesti ELLÁTÓházban. A koncertre már majd egy hónapja vártak a rajongók,  így nem meglepő, hogy a Tóth Gabi-fanatikusok apraja-nagyja ott volt szombat este a Dob utcai szórakozóhelyen. Szerencsére senkinek sem kellett csalódnia, a koncertre jelentős tömeg gyűlt össze, Gabi és a banda pedig hozta a rájuk jellemző színvonalas muzsikálást.

Bár az idő nem kedvezett március utolsó napján a koncertre igyekvőknek, elszántságukat még az esős tavaszi este sem tudta alávetni. Sőt már a koncert előtt fél órával olyan sok ember gyűlt össze az ELLÁTÓház nagynak nem mondható színpada körül, hogy az első sorból való tudósítást és fotózás szinte lehetetlennek bizonyult. Mi azért mégis megpróbáltunk a tőlünk telhető legjobban teljesíteni. A koncert 9 óra körül el is kezdődött: a hangszerek behangolva, a dallista kitéve, a fények beállítva – már csak Gabi és a fellépők hiányoztak a teljes összképből.

Fotó: Balsay Dorina

Tóth Gabi egyébként az elmúlt években mondhatni, hogy zeneileg és hangzásvilágban irányt váltott, egy eddig nem ismert, de már nagyon rég óta benne lakozó arcát hozta felszínre a közönségének. Ezen új oldal gyökerei az énekesnő szívéhez mindig is közel álló népzenében lakozik. Ezt az autentikus zenei világot azonban a mai modern zenére jellemző hangzásvilággal ötvözi, így egyszerre válnak dalai egyedivé és trendivé. Ez közel sem könnyű feladat, azonban az érződik, hogy kellő munka és kifogyhatatlan lelkesedéssel ez mind-mind színvonalasan teljesíthető, Gabi pedig egyikben sem szenved hiányt. Persze, a rajongóknak sem kell egy percig sem izgulniuk, az énekesnő ugyanolyan maradt, mint amilyen mindig is volt: őszinte, lelkes, szókimondó.  Az pedig sokunk számára szerintem tagadhatatlan, hogy nagyon is jól áll ez a zenei irányzat X-Faktor egykori mentorának.

A hétvégi ELLLÁTÓházas fellépés több szempontból is különleges volt mind a közönségnek, mind magának az énekesnőnek. Egyrészről hallhattunk eddig még nem publikált dalokat, amelyek már ezen új szellemiségben készültek, a dalszövegek megírásában maga Gabi is részt vett. Másrészről az énekesnő is kiemelte, hogy nagyon várta már ezt a koncertet, ugyanis ez hosszú holtidő után az első koncertje, ezen fellépésével indítja a tavaszi koncertsorozatát. Egyébként a fellépésen jó pár ismerős dalt is hallhattunk, olyan klasszikus Tóth Gabi számoknak lehettünk fültanúi mint a Sors, Elég volt, Ez vagyok én vagy éppen a Jöjj még. De ennyivel nem állt meg a buli, a formáció előadta a legújabb számát, a Szív, szív-et is. Az est visszataps után a 2017-es Dalban is nagy sikereket elért Hosszú idők című számmal záródott..

Gabi és a zenekar nagyon hálás volt a közönségnek,  s minden jót kívánt az ottlévőknek. Szavaival élve:


Egészséget és boldogságot mindenki életébe!


 

 


 Balsay Dorina koncertfotói