Zenei cseresznyefa-virágzás.

Mint oly sok előadó az elmúlt évtizedben, a The Vamps is a YouTube-on kezdte a pályafutását népszerű dalok feldolgozásával, majd saját számokkal 2012-2013 környékén. Az időzítésük azonban nem volt túl megfelelő, hiszen ekkoriban élte a fénykorát a One Direction, még jelen volt a The Wanted, és felfutóban volt a 5 Seconds of Summer is. Ugyan elfért mellettük még egy helyes fiúzenekar, de árnyékukból kitörni akkoriban nem tudott.

A hazájukban, az Egyesült Királyságban viszonylag nagyot futottak a négytagú pop-rock banda első dalai, és az USA-ban is elkezdtek érdeklődni irántuk, mivel számos amerikai híresség előtt léptek fel előzenekarként. Nem váltottak ki túl nagy visszhangot, és őszintén szólva nem is nagyon volt mivel, mert az első dalaik semmiben sem különböztek az akkoriban népszerű popslágerektől. Fülbemászóak voltak, és társult hozzájuk négy helyes arc, de semmi különleges, egyedi vonás nem jellemezte őket.

Az évek során a The Vamps folyamatosan fejlődött, és talán a 2020-ban megjelent Cherry Blossommal érkeztek meg igazán, és találtak rá egy viszonylag egyedi hangra.

A lemezt – mint sok másikat mostanában – egy néhány másodperces intro vezeti fel, mely után a Glory Days erős kezdés, ha ezt követően nem ékelődne be a Better és a Married In Vegas, a lemez eleje könnyedén visszarepítené a hallgatót a közel 10 évvel ezelőtti időkbe. Pontosan ugyanazt a hangulatot árasztja, mint a The Vamps első szárnybontogatásai. Ezt követően azonban igazán érdekes fordulatot vesz az album: elengedik ezt a kicsit fiúbandás, basic hangzást, és teljesen újat mutatnak. A Chemicals talán az album legnagyobb meglepetése, de erősen a nyomában jár a Would You is. Jól ötvöződik bennük a korábban megismert stílus és egy szokatlan, elektronikus vonal, ami igazán különleges egyveleget alkot. Az új hangzást meg is tartják egészen a Trading Water címet viselő záródalig, ami inkább a 2017-es Night & Day lemez hangzásvilágára hasonlít, ezzel keretbe is foglalva a Cherry Blossom-ot.

A cseresznyefa virágzása (Cherry Blossom) az új kezdetet szimbolizálja, és habár a The Vamps nem is teljesen kezdi újra, mégiscsak valami frisset és egyedit alkot ezzel a lemezével. A bővített verzióban a legnépszerűbb számok akusztikus változatban is szerepelnek, és ezáltal hagyják még jobban kibontakozni az énekes, Bradley Simpson finom hangját.

Kiemelt kép: themicmagazine.co.uk