A tehetség hatalma önmagában semmit nem jelent. Minden esetben szükség van egy olyan személyiségre, aki képes elvarázsolni, akit könnyen meg lehet jegyezni, illetve a célközönség befogadói viszonyulása sem hátrány. That Poppyban mindez megvan.

Poppy, avagy Moriah Rose Pereira, amerikai énekesnő, modell, Youtuber, és ami a legmeglepőbb: horrorisztikus karakter. Nyilván nehéz laikus füllel megértetni, de bizonyos konspirációk szerint sátáni, borzalmas üzeneteket hordoznak az előadó közel sem szokványos videói. Nehéz is találni olyan interjút, ahol szerepén kívül nyilatkozik, mindenhol képes felvenni ezt az életidegen, steril karaktert, aminek bőrébe bújva akár a Fine Bros Entertainment segítségével gyerekekre hozza a frászt. PewDiePie csatornáján érdemel ki hosszú perceken át figyelmet, ergo mindent elért az interneten, amit ezen a szinten el lehet.

Zenei karrierje aligha mondható nagyívűnek. Kezdetben kifejezetten a kommersz vonalon mozgó zenék világában működött, és rádióbarát slágerek ellenére semekkora figyelmet sem kapott, hiszen szinte fellépések nélkül, turné nélkül egyáltalán nem mondhatjuk profitálónak a kisasszony korai próbálkozásait, annak ellenére, hogy ránézésre is magas költségvetésű klipeket adott ki.

https://www.youtube.com/watch?v=-XbknkDkHic

Ezek mellé érkezett tavaly az Am I a Girl?, amely a slágerek mellett meghozta a megszokott videókkal egybecsengő weirdo” érzést.
Az album szűk negyven percben hozza el az áttörést, amire turnét is fel lehetett már húzni, és olyan dalok is szerepelnek rajta, melyek már kellően furák és elgondolkodtatóak egyszerre. Érdemes megemlíteni az albummal kapcsolatban, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy a szöveg random egymás után következő szavak sorozata csupán, vagy pedig tényleg halálosan fenyegető, háttértartalmi szempontból helyenként apokaliptikus predikció.

A dalok kifejezetten „darúdszendsztormi” agyig égő ütemekkel rendelkeznek, és a featek sincsenek túltolva, viszont az underground mellett Diplo is szerepel a vendégek között, amely elismerés is; a Time Is Up pedig tökéletes bulizáshoz, vezetéshez is, lényegében mindenhez.

A furán ható metálbetét pár számban a kíváncsi zenei mindenevőknek tökéletes választás.

A végeredmény pedig nem több, mint negyvenpercnyi olyan extravaganza, aminek a végén nehezen ocsúdunk fel, és biztosan találunk olyan dalokat, amik napi szinten akár kellemesen, akár idegőrlően beugranak majd.

Az album mindenkinek ajánlott, Szigetre lefokozott coachellás lányoktól kezdve zsíros hajú ősmetálosokig – aligha lesz csalódás.

Kiemelt kép: Youtube