Tegnap este az Ivan & The Parazol bemutatta legújabb, Exotic Post Traumatic című lemezét Budapesten is az Akvárium klubban. Ez a szülővárosi fellépés volt az albumról elnevezett turné harmadik állomása, amit rögtön követ a negyedik, hiszen ma (április 4.) történetük során először lépnek a szombathelyi Végállomás Klub színpadára. A zenekar frontemberét, Vitáris Ivánt kérdeztük egy villáminterjúban a lemezről, Vas megyéről és a nyári tervekről.

Mik az eddigi visszajelzések a lemezről?

Tetszik az embereknek, egyelőre nagyon pozitívak a vélemények. Úgy érezzük ezzel a lemezzel egy felnőttebb korszakába ért az együttes, és szerencsére az eddigi visszajelzések szerint erre a közönségünk is ráérzett.

Hogyan jött a lehetőség, hogy Amerikában vegyétek fel a lemezt?

Ez egy elég hosszú történet. Röviden összefoglalva: kerestük évek óta, hogy hogyan is lehetne más inspirációt találni a lemezkészítéshez, és amikor sok szerencsés véletlen egybejátszása során adódott a lehetőség, hogy Los Angelesben az EastWest Studiosban a Grammy-díjas hangmérnök, producer Wil Anspach közreműködésével felvehetjük az anyagot, összedobtuk az összes pénzünket és természetesen belevágtunk.

Hogy sikerült a lemezbemutató?

Még mindig a hatása alatt vagyunk, hosszas várakozás után jelent meg a negyedik lemez. Nagy öröm, hogy egy telt házas koncerten mutathattuk be. Az volt a koncepciónk, hogy az albumon szereplő új dalokat sorrendben végigjátsszuk, ilyen formában ez egy egyszeri esemény volt. Utána pedig végigvettük a legkedveltebb slágereket és pár olyan dal is repertoárra került, amit koncerten még sohasem adtunk elő. Nagyon sok jó energia jött vissza a közönségtől, reméljük ma este Szombathelyen is vissza tudunk ebből adni valamit.

Játszottatok korábban Szombathelyen? Ha jól tudom az Alterábán már felléptetek. Milyen élményeitek vannak Vas megyéből?

2014-ben a Heaven Street Sevennel játszottunk még a Savaria Moziban, és az Alterábán is voltunk már igen. Kemény ez a Vas népe!

Hogy néz ki eddig a nyár? Fogtok külföldön is fesztiválozni?

Természetesen végigmegyünk az összes komolyabb fesztiválon Magyarországon, és lesz egy négykoncertes miniturné júniusban Amerikában. Ennek ellenpólusaként pedig elmegyünk életünkben először Oroszországba is. Meghívtak egy nagyon menő fesztiválra minket Tulába, és előtte adunk Moszkvában is egy klubkoncertet.


Esemény: Ivan & The Parazol / Végállomás Klub, Szombathely

Kapunyitás 8-kor, belépő: 2.500.- Ft

Jegyelővétel: https://tixa.hu/IATP_20190504_Vegallomas

Papírjegy: Végállomás Kiskocsma (hétfő-péntek 13.30-22.30 és a koncertek idején), Fészek Söröző (Szombathely, Petőfi S. u. 41., hétfő-vasárnap 08.00-00.00)

A hangulat izzításáról az érdekes stílusban, Italo-Psych-Beat nyomuló Carson Coma gondoskodik.

Technikai információ: A papírjegyeken tévedésből május 3-i dátum szerepel, de természetesen a május 4., szombat a jó időpont! Megértéseteket köszönjük!

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.