Május 9-én az Instantban tartja közös lemezbemutatóját a GranCanada és a Lépjünk a holdra. Ez alkalom apropójából kérdeztem a két fiatal banda frontemberét, Gáll Barnit (GranCanada) és Ombódi Andrist (Lépjünk a holdra) az eddigi visszajelzésekről és jövőbeni tervekről.

Milyen különlegességekkel készültök a lemezbemutatóra?

Gáll Barni: A koncepció az volt, hogy most igazán dobjunk egy nagyot, mutassuk meg, mit csináltunk az elmúlt fél évben, mire lehet tőlünk a jövőben számítani. Egy nagyon tömör, nagyon lényegre törő setlistet állítottunk össze, semmi felesleges időkitöltés nem lesz a színpadon. Természetesen az egész konci a lemez dalai köré fog épülni, de lesz új dal is, például amit Bodó Bence barátommal írtunk közösen. Vizuális dolgokra is odafigyeltünk, nekem sajnos, vagy nem sajnos, mániám ez, fogunk a fényekkel játszani, lesznek még meglepő húzások. A vendégek névsora pedig már nem titok, Perrin, Ombódi Andris, és nem utolsó sorban Langó Ádi fog közreműködni néhány dalban.

Ombódi Andris: Teljesen új szettel, új instrumentális részek lesznek a dalok között, lesz majd közös dal a GC fúvósaival és Zsófival. És teljesen megújult a színpadképünk is.

Milyen visszajelzéseket érkeztek eddig az EP-re?

G.B.: Elég meleg fogadtatása van, nyilván bemutatkozó lemez egy friss bandától, a realitás talaján akartunk maradni, de eddig nagyon tetszik az embereknek. Érdekes, hogy miután kijött a lemez, nagyon sok olyan kommentet kaptunk, amiben azt tanácsolták, hogy mindenképp külföldben gondolkodjunk.

O.A.: Szerencsére a sok munkának megvan az eredménye, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, várjuk, hogy élőben is élvezhessék az emberek.

Lépjünk a holdra (Forrás: Lépjünk a holdra hivatalos)

Mit vártok a lemezbemutatótól?

G.B.: Elvárás nincs, egy rakás fal van, amiket át akarunk törni, de ezt nem feltétlen közvetlenül a lemezbemutatótól várjuk. Szeretnénk élvezni azt az egy órát, amíg színpadon leszünk és nem azon agyalni, hogy vajon ki és mit fog hozzá szólni.

Honnan jött a közös lemezbemutató ötlete?

G.B.: A Lépjünk a holdra dobosa, Boti, meg a mi szaxisunk, Máté, osztálytársak, Tomi már a másik bandájával tolt közös bulit velük, illetve Zsófi is zenélt már köztünk, szóval egy ideje már tervben volt a közös koncert. Az eddigi alkalmaknál nem jött össze, de nem is baj, mert így most meg tudjuk csinálni. Tervben vannak amúgy később is közös koncertek, tök jól összespanolt a két banda, lesznek feat-ek a bandák között a koncerten.

Kezdő zenekarként elég hamar adódott lehetőségetek fellépni például az A38 hajón, ami a legjobb klubbok közé tartozik, a mostani koncert pedig az Instantban lesz. Szép nagy léptekkel haladtok előre. Mit gondolsz, minek köszönhető, hogy ilyen hamar adódtak ezek a lehetőségek?

G.B.: Az A38-as buli egy nagyon nagy ajándék volt nekünk, nem gondoltam volna, hogy első szezonban eljutunk oda, gyakorlatilag a TOP3 magyar klubszínpad egyike. Felléptünk a Vad Art kiállításon is a Brody-ban, ami meg az eddigi legjobb bulink volt, de írt rólunk a Recorder is, mint feltörekvő új remek banda, király albummal, az is elég megtisztelő. Nagyon szerencsések vagyunk sok szempontból, de persze rengeteget teszünk is azért, hogy ezek a lehetőségeink meglegyenek. Én elég türelmetlen ember vagyok, de itt megtanultam, hogy egy zenekar felépítéséhez rengeteg idő-áldozat-idegrendszer-alázat meg tudatosság kell. Hál’ Istennek imádom a srácokat, ők is imádják egymást, meg itt mindenki mindenkit, szóval hatékonyan tudunk dolgozni.

Varga Zsófia – GranCanada (Fotó: Szollár Zsófi)

Közeledik a fesztiválszezon. Milyen terveitek vannak erre az időszakra, és hosszabb távra?

G.B.: Az Instant után egy hosszasabb alkotómunka veszi majd kezdetét, nem fogunk teljesen visszavonulni, lesz pár fesztiválbulink, de a hangsúly más dolgokon lesz. Elkezdjük csinálni a következő albumunkat, nagylemez lesz, nagyon izgi. Őszre meg úgy alapvetően a következő szezonra nagyon fix, nagyon komoly terveink vannak, ezekről úgyis esik majd szó, ha odajutunk és aktuális lesz.

O.A.: Szeptemberben jelenik meg a nagylemezünk, azon fogunk még dolgozni, és tervezünk egy lemezbemutató turnét is.


Tehát még egyszer, május 9-én az Instantban GranCanada és Lépjünk a holdra közös lemezbemutató-koncert. Elővételes jegyeket itt találtok.

Esemény: https://www.facebook.com/events/379047722933730/

GranCanada:

https://www.youtube.com/watch?v=phucAaVxzS8

Lépjünk a holdra:

https://www.youtube.com/watch?v=SuXkxRuswg4

A kiemelt kép Balsay Dorina fotója