A BpTv aranykorát idéző klipben rajongók ezreinek vágya teljesült: gyakorlatilag instant sláger született a zenekar sztárbillentyűséről, Laciról.

A Ricsárdgír-rajongók évek óta tartó “SzintisLaci” skandálása meghozta gyümölcsét. Az új dal meghallgatása után bátran kijelenthető, hogy ez a felemelően idióta szám a gírkoncertek kihagyhatatlan része lesz.

A zenekar így nyilatkozott a klipről:

Minden ironizálás nélkül állíthatjuk, hogy a BP Tv-s szerepléssel egy álmunk vált valóra. Régen mindig ezt a csatornát néztük mielőtt bulizni mentünk volna a kollégiumból. Lacival az első beszélgetésem is pont a Budapest tévéről szólt, mikor megismerkedtünk. Tavaly már el akartunk menni ebbe a stúdióba, de sajnos sosem született meg az a dal, amit boldogan vittünk volna, egészen mostanáig. A BpTv az egyetlen olyan csatorna, ami mindig önazonos és őszinte tudott maradni, amilyenek mi is szeretnénk lenni. Az ott dolgozó emberek is végtelenül kedvesek voltak, az egyik legjobb élmény volt a Ricsárdgír történetében. A felvételt és a vágást is úgy hagytuk, ahogy Péter, a rendező úr elképzelte, mi csak odamentünk és jól éreztük magunkat. Van egy fantasztikus szokása a közönségünknek, ez pedig az, hogy minden koncerten Laci becenevét, a SzintisLacit skandálják, ezért nyáron arra jutottunk tartozunk azzal a Ricsárdgírre járó embereknek, hogy írunk erről egy dalt, így született meg a SzintisLaci, ami egyszerre szól rólunk, a közönségünkről és természetesen Laciról, a szintisünkről.”

Január 4-én, az Akvárium klubban, a The Rise of the Koala című harmadik lemez bemutatóján együtt ordíthatjuk együtt a bandával hogy
“A Ricsárdgír már nem zene”.

Elővételes jegyek itt kaphatók.

Kiemelt kép: Ricsárdgír Youtube-csatorna