A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén ezúttal Balogh József, zongoraművész közreműködésével hallhattunk egy egészen különleges előadást, változatos dallamokat felvonultatva. De vajon mit érdemes tudni ezekről a darabokról? Mire kell figyelni az interpretációjuknál? Ezekre a kérdésekre a Szintézisonline zenei főszerkesztője, Békési Botond adott választ. Koncertkritika, élménybeszámoló és zenetörténelem óra következik. 

A Dohnányi Zenekar előadásai mindig kivételes és maradandó élményt nyújtanak, amelyet a kellemes atmoszféra mellett a precizitás és a barátságos környezet tesz különlegessé. Ezúttal a hazai klasszikus zene egyik legkiemelkedőbb zongoristája, Balogh József nyújtott segítő kezet a zenekarnak, aki modern, virtuóz játékával tovább növelte az est színvonalát.

A darabválasztás elsőre talán kissé meglepő lehet, mégis tökéletesen illeszkedett a zongorista és a zenekar mentalitásához. Kezdésként Rimszkij-Korszakov Nagy orosz húsvét nyitányát hallhattuk, amelyet Pánczél Tamás zongoraversenye követett, aki nem mellékesen a zenekar hegedűszólamát is erősíti. Végezetül Dvořák egyik szimfóniáját hallgattuk. A darabok szakmai hátterébe Békési Botondtól, a Szintézisonline főszerkesztőjétől kaptunk betekintést, elősegítve a tudatos zenehallgatást (és persze az élvezetes tanulást).

 

A koncerten elhangzott darabokat itt meghallgathatod:

 

Köszönjük az együttműködést az EPER Rádiónak.