A Modern Art Orchestra egyedi kezdeményezéssel igyekszik segítséget nyújtani a kialakult körülmények miatt nehéz helyzetbe sodródott zenészek számára. A MAO egy olyan felületet hozott létre, ahol könnyen gazdára lelhetnek az alkotók saját készleteit gyarapító lemezei.

A MAO célja a kezdeményezéssel az, hogy a koncertlehetőségek nélkül maradt muzsikusok számára nyújtson segítséget. Létrehozták a Termelői lemezpiac Facebook-csoportot, amelyhez zenész és zenekedvelő egyaránt csatlakozhat.

A kézzel tapintható lemezek még napjainkban is nagy eszmei értékkel bírnak. Még inkább értékes lehet egy-egy gyűjtő számára, ha közvetlenül az alkotótól, esetleg dedikált példány formájában juthat hozzá kedvenc zenéjéhez.

Forrás: MAO

Fekete-Kovács Kornél, a MAO vezetője számára igen fontos ez a kezdeményezés: „Nem adományt kérünk, vagy alamizsnát, hanem olyan megoldást kínálunk, ahol adni is tudunk a felajánlásért cserébe. Manapság nem ritkaság, hogy egy-egy kiadó nem pénzbeli juttatásként ellensúlyozza a lemezeink elkészítésébe fektetett munkát, hanem az elkészült anyag CD készletéből bocsájt rendelkezésünkre példányokat. Sokan vagyunk abban a helyzetben, hogy ezekből a példányokból sok-sok darab található a ruhásszekrény aljában. Ezeket egyébként is majdhogynem csak a koncertjeinken van esélyünk értékesíteni. Létrehozva a Termelői lemezpiacot, sok tekintetben aktuális és praktikus megoldást találtunk. Reméljük sokak elégedettségét szolgálja majd zenész és zenehallgatói oldalról egyaránt ”.

Termelői lemezpiac: https://www.facebook.com/groups/259107148452761/?epa=SEARCH_BOX

További információ: Paksi Réka Tel.: +36309380943