Az énekes-dalszerző duóként indult Papaver Cousins még tavasszal jelentette meg második nagylemezét. A Bad Writing dalait már Liverpoolban, Walesben és St. Gallenben is eljátszották, szeptember 14-én pedig az A38 Kiállítóterében tartják lemezbemutató koncertjüket, előtte azonban még egy klipet is forgattak.

A The Clouds Are Moving Fast Here című számunk arról szól, hogy bármi ér is minket, olyan elképesztő nagy baj nem történhet velünk. Igazából annak az érzésnek a megengedése, hogy mennyire kiszolgáltatottak is vagyunk saját magunknak, s ennek a felismerése milyen kontrollt ad a kezünkbe. A klip teljes egészében a rendező, Barcsai Bálint ötlete alapján készült. Úgy érzem, nagyon érti azt, ami a dal és a Papaver Cousins lényege. Jó élmény volt ezzel a stábbal dolgozni, és látva azt, hogy értik a dolog esztétikumát, könnyű volt teljes egészében átadni nekik az irányítást” – meséli Szendrey-Nagy Olivér. A nagy, fehér stúdióban forgatott klip a Papaver Cousins két tagjára, szél effektre és pipacsszirmokra épít. Nem véletlenül.  „A papaver szó latinul pipacsot jelent. Olivér egy kis faluban nőtt fel, és egyszer, amikor az édesanyjával a környéken autóztak, megálltak egy hatalmas pipacsmezőnél. Itt Olivér anyukája – akinek ez a kedvenc virága –, elmesélte, a pipacsnak annyira vékony a szára, hogy nem tudja az ember hazavinni, és betenni egy vázába, mert elhervad, amint leszakítjuk. Így akkor és ott kell gyönyörködni benne, ahol épp virágzik. Ennek a szimbóluma annyira megtetszett nekünk, hogy magunkra vettük a nevét.” – árulta el Nagy Barnabás.

A Bad Writing egyébként egy jóval könnyedebb hangvételű lemez, mint amit eddig a fiúktól megszokhattunk, de a legfőbb változás, hogy az albumot zenekari felállásban rögzítették. Ez a hangzás ugyanis jobban kibontja a szerzőpáros szándékait, de mégis megtartja a rájuk jellemző intimitást.  A lemezen és a koncerten Hegyi Zoltán nagybőgőn és basszusgitáron, Süli Tamás dobon, Barta Gyöngyi csellón és Fésűs Ádám billentyűs hangszereken működik közre. A Papaver Cousins szeptember 14-én nemcsak az új album anyagát mutatja be, hanem visszanyúlnak a kezdetekig, így egy koncerten tekinthetjük át, hogy az akusztikus-folkos daloktól miként tértek át a nagyívű, klasszikus értelemben vett rockra.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1903307806380355/

Képek forrása: Papaver Cousins hivatalos