A Mörk zenekar augusztus 29-ére az Ellátóházba invitálta irántuk érdeklődő közönségét, hogy együtt ünnepelhessék a banda ötödik születésnapját.

Az este nagy része a születésnapok tömkelegéről szólt, amik az utóbbi egy hétben igencsak felhalmozódtak, hiszen Márk és Márk édesapja is az ünnepeltek közé tartozott, sőt Michael Jackson is aznap lett volna 60 éves.
A koncertet Novai Gábor (billentyűk) szerzeményével indították, ami az I am Mörk címet viseli. Az elején melankolikus dallamokkal hangolták a nagyérdeműt az élet kétségeit feszegető, stílusosan október 31-én megjelenő Death of Mörk EP befogadására.

A soron következő blokkban felcsendült a jól ismert közönségkedvenc, a Rise Like Water. Talán ez volt az a szám, ami igazi löketet adott a bulinak, és innentől kezdve nem volt megállás.

Fotó: Szollár Zsófi

A koncert utolsó harmadában az összes pörgős, funky-groovos, „beteg” dal bekerült a műsorba, és a hangulat a tetőfokára hágott. Márknak mindenkit sikerült táncra bírnia; a színpad előtt és a színpadon is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Novai a lábait is használta a billentyűk kezeléséhez.

A srácok szívesen játszottak volna még, de idő hiányában elmaradt a ráadás „ceremónia”, így inkább a tapsot és ovációt hallgatva fent maradtak a színpadon, és a koncert utolsó 20 perce igazi örömzenélésbe fordult, amivel tökéletesen zárták az estét.


Szollár Zsófia galériája