A stúdió múltban elkövetett hibái után most igazán ígéretes produkciókkal rukkolt elő. A legnagyobb képregényes eseményen, a san diego-i Comic Con-on megvillantotta az Aquaman és a Shazam! előzetesét is. Előző írásunk után kukkantsunk bele az új köpenyes kalandjaiba!

Shazam egyáltalán nem népszerű karakter; hazánkban szinte nem is hallhattunk vagy olvashattunk róla. Elsőként Captain Marvelként híresült el Billy Batson szuper megtestesülése, majd magáról a képességet adó vén mágusról kapta ma is használatos nevét. A tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvendett már a 40-es években is, mikor még a Marvel kötelékében állt, a karakter átpártolása óta pedig kész kasszasikert jelentett kiadójának. Nagyon meglepő, hogy eddig nem készítettek adaptációt egy ilyen karakternek, akiben rengeteg potenciál rejlik.

Forrás: wallpapercave.com

Billy Batson árva fiúcska, aki nevelőszülőkhöz kerül viharos múltja miatt, egy véletlennek köszönhetően azonban emberfeletti képességekre tesz szert, aminek nem igazán érzi a súlyát. Mit tenne ilyenkor egy átlagos kamasz? Természetesen a végletekig kihasználja erejét és nem feltétlenül az igazságot, mint inkább saját szórakozását szolgálva ezzel, na és persze a miénket. Shazam karaktere valószínűleg az eddigi leghumorosabb lesz a DC filmes történelmében. A gyermekies hangvétel rengeteg poénnak és vicces helyzetnek ágyazhat meg, és mivel a stúdió még nem csinált ilyen jellegű munkát, kíváncsian várjuk, hogyan oldják meg a mű humor-oldalát. Ahogy előző cikkünkben említettem, a DC inkább a negatív dramaturgiát képviseli, komolyabb témákat feszegetve, és ily módon nem a szórakoztatást tűzi ki fő célul.

Megfelelő történetet és karakter-központúságot szeretnénk látni a dramaturgia mellé, tehát egy viccesebb hangvételhez könnyed sztori dukál. Az előzetesben láthattuk a soron következő rosszfiút, Dr. Thaddeus Sivanat, akit Mark Strong kelt életre. Róla annyit érdemes tudni, hogy Lex Luthorhoz (Jesse Eisenberg) hasonlóan egy ‘őrült tudós’ figura. Remélhetőleg kettejük között húznak valamilyen párhuzamot, hogy Shazam jobban illeszkedjen az univerzumba.

A hős legendás köpenyét Zachary Levi ölti magára, akit legtöbben a Chuck című sorozatban betöltött szerepéről ismerhetnek. Nagyvonalú filmekben mindmáig nem dolgozott, ezért nagy kihívás lesz számára a megadott színvonal elérése, bár az előzetes alapján ezzel nem lesz semmi gond. Nagyon jó látni, hogy nem csak lelkileg, de testileg is felkészült a szerepre: eszméletlen izomtömeget varázsolt magára a produkció kedvéért. Ezt nevezik elhivatottságnak! Ha a stúdió számításai bejönnek, valószínűleg többet is láthatjuk majd az igazságosztó szerepében, főleg ha csatlakozik az Igazság Ligájához. Sőt, tervben van egy Black Adam film Dwayne Johnson főszereplésével, ahol biztosan tiszteletét teszi. A fiatalok szerepében láthatjuk Jack Dylan Grazert, akinek tehetségét már megcsodálhattuk tavaly az Az feldolgozásában, ahol Eddie Kaspbrakot játszotta, a fiatal Billy Batsont pedig egy Asher Angel nevű srác alakítja.

Leginkább egy az Az Acélemberben látott karakterépítésre lenne szükség itt az első fázisban. Valószínűleg ezt nem veszik majd olyan szigorúan, mint az előző filmeknél, de mindenképpen erre kellene helyezniük a hangsúlyt, főleg egy ilyen jellegű figuránál. Remélhetőleg a Shazam! nem csúszik mellé, nem próbál meg semmilyen más produkció klónja lenni, hanem a saját medrében haladva talál utat a kiéhezett DC fanok szívébe.

A Shazam! 2019. április 5-ei premierrel kerül a mozikba.

Kiemelt kép: www.pursuenews.com