Machine Gun Kelly napjaink egyik legaktuálisabb világsztárja, akit zenéje és filmszerepei miatt is milliók követnek. Művészneve is fékezhetetlen energikusságára utal, friss nagylemeze, a Mainstream Sellout egyből a Billboard 200-as lista vezető helyén nyitott, „Legjobb rockalbum” kategóriában Grammy-díjra jelölték és rendre megtölti a legnagyobb stadionokat és arénékat lehengerlő koncertjeivel. Ráadásul megcsinálta azt a bravúrt, ami nem sokaknak sikerült: sikeressé vált először rapperként, majd bizonyította, hogy a 2000-es évek elejét idéző pop-punk műfajban is ugyanúgy megállja a helyét.

Nem újdonsült a kapcsolat a két zenész között: Iann Dior szerepel Machine Gun Kelly Nothing inside c. dalában, míg MGK Dior Sick and tired c. számában bukkan fel. Stúdiózás közben találtak egymásra, amit a két srác úgy ünnepelt meg, hogy a felvételek után együtt deszkáztak egy plázában. Most pedig Machine Gun Kelly magával hozza turnéjára is, így június 26-án ő melegíti be a Budapest Parkot a főhős előtt.

Iann Dior azonban saját jogán sem kispályás: a csupán 24 éves srác 2019-ben vált ismertté Emotions és Gone Girl című dalaival, majd egy évvel később 24kGoldn-nel együttműködve, a Mooddal a Billboard Hot 100 első helyére is felkerült. Iann Dior nem sokat vacakol, ha dalírásról van szó: 2019 óta már a harmadik nagylemezét adta ki, a Leave Me Where You Found Me áprilisban jelent meg.

machine gun kelly f21
Iann Dior rapper, előadóművész, dalszövegíró

A fiatal Puerto Rico-i srácra a SoundCloud-on figyeltek fel 2019-ben, az Emotions sikere után pedig rögtön lemezszerződést is kapott. Az azt követő Gone Girlt már több mint 100 millióan töltötték le Spotify-on. Ez gyorsan jelezte Iann Dior népszerűségét, aki azóta majdnem megtriplázta ezt a számot. Éppen I’m Gone c. albumán dolgozott Travis Bakerrel – ő volt a producer MGK Tickets to My Downfall c. lemezén is –, amikor a stúdióban megismerkedett Machine Gun Kellyvel.

A két srác hamar egymásra hangolódott: „Az a helyzet Kellsszel, hogy egyezik az energiánk, így nem nehéz lépést tartani vele” – mondta Dior MGK-ról a Billboard-nak adott interjújában. – „Először a stúdióban találkoztam vele, és úgy volt, hogy csak én és Trav dolgozunk, de mivel ott volt ő is, úgy voltunk vele, hogy akár csinálhatnánk is valamit.”

A srácok még aznap este elkészítették a Nothing Inside-ot és a Sick and Tired-et, így végül mindkettőjüknek jutott egy közös szám az albumára. „A felvétel után én és Kells elmentünk a plázába és deszkáztunk… Amikor együtt vagyunk, úgy viselkedünk, mint a gyerekek és ez a legviccesebb része.”

Nem csoda, hogy így egymásra talált a két zenész, hiszen Machine Gun Kelly – amellett, hogy napjaink egyik legaktuálisabb világsztárja – fékezhetetlen energikusságáról ismert. A zenélés mellett gyakran feltűnik filmekben is, friss nagylemeze, a Mainstream Sellout pedig egyből a Billboard 200-as lista vezető helyén nyitott. Legjobb rockalbum kategóriában Grammy-díjra is jelölték és szinte nincs olyan stadion vagy aréna, amit ne töltene meg.

machine gun kelly f21
Machine Gun Kelly amerikai énekes, rapper, zenész, dalszerző és színész

Igazán karizmatikus jelenség, akit nem kevés tehetséggel áldott meg a sors. A Clevelandben felnőtt Colson Baker (ma már csak így ismerjük: Machine Gun Kelly) 2006 környékén hallatott először magáról megrendítően őszinte mixtape-jeivel, három évvel később megnyerte a világhírű harlemi Apollo Theatre tehetségkutatóját, az SXSW-s debütálása után pedig nem más, mint P. Diddy amerikai rapper karolta fel és szerződtette kiadójához. Lace Up c. debütáló albuma feljutott a Billboard lista 4. helyéig és a díjeső sem maradt el. Következő lemezeivel csak tovább emelte a szintet és többek közt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Camila Cabello, French Montana, Pusha T., Meek Mill, Wiz Khalifa, Yungblud, Trippie Redd, Kid Rock, vagy éppen Travis Baker.

Machine Gun Kelly napjainkban atomi erővel bír a szórakoztatóiparban, koncertjein is elemi energiákkal veti bele magát a zenélésbe híres pink gitárjával, most pedig – két év várakozás után – végre mi is megtapasztalhatjuk, milyen, amikor teljesen elszabadul a színpadon.

Előtte pedig a hasonló forgószél tempójáról ismert Iann Dior nyitja az estet június 26-án a Budapest Parkban, a zenész legelső magyarországi koncertjén.

Jegyek elérhetőek a Live Nation oldalán: livenation.hu

Kiemelt kép: 3newsnow.com