A járványhelyzettel előállt egy olyan időszak, amikor is a zenészek újításra, változásra kényszerültek – hacsak nem akarnak téli álmot aludni a szigorítások idején.

A jól bevált koncertszezon-stúdió-koncertszezon körforgás eltűnni látszik az élő fellépések nélkül. Azoknak az online térbe való beépítése kétféleképpen megy mostanság végbe: vannak hagyományos koncertformátummal, de közönség nélkül, üres termekben (pl.: garázskoncertek) felvett fellépések, vagy eggyel kreatívabban megoldva, alternatív helyszíneken filmszerű szempontokat figyelembe véve rögzített produkciók. Az utóbbira akadtak itthonról izgalmasabb példák, ebből kerül 5+1 bemutatásra.

Platon Karataev – Live at Gólya

Aki még nem volt Platon Karatev koncerten, ezúton megbizonyosodhat róla, hogy hús-vér emberekből áll a zenekar.  A Gólya megfakult falai között meglepően otthonosan szólalnak meg ezek az űrből lopott szerzemények.

Apey live at Akvárium Klub

Apey nagy magányában az Akvárium egyik félreeső szegletének félhomályában egy bőrkötéses kanapén játssza angol nyelvű fresh-folk dalait. A mellette heverésző kutya békésen veszi tudomásul kiváltságos helyzetét.

Odett – Párisi Udvar Hotel Budapest Session

Odett egy bámulatosan elegáns klippel jött elő, a Párisi Udvar impozáns környezetének aurájára hangszerelte át pár dalát.

Fran Palermo – Live at The Bauxite Mine

A Fran Palermo egy névtelen bauxitbánya vörös pusztaságába ment ki zenélgetni. Iszonyatosan menő koncertfilm lett belőle.

Ohnody – Live @ Holiday Studio Budapest

Ohnody végtelen terében egzotikus látványelemekkel, táncos fiúval és komoly koreográfiával dobta fel dalait a karantén idején.

Esti Kornél – Itt maradtam az éjszakában

Az Esti Kornélnak egy komplett filmre is futotta, interjúkkal, színészi játékkal, újragondolt dalokkal. Ígéretes újszerű formátum, a zeneművek magukért beszélnek, de ha ez nem lenne elég, a film is igazolja a darabokat. Sűrű 60 perc.

Kiemelt kép: youtube.com/c/FranPalermo/