A volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perét megnyerő Johnny Depp közös albumot ad ki júliusban Jeff Beck gitárossal – írta meg a The Guardian.

f21

Depp a virginiai esküdtek ítéletre várva két koncerten is fellépett Nagy-Britanniában Beckkel. A színész-zenész a Gatesheadben rendezett újabb koncerten lépett fel vendégelőadóként. Beck az estén a közönségnek elmondta: öt éve találkozott Depp-pel, és azóta egyfolytában nevetnek, de közben egy közös lemezt is készítettek. “Nem tudom hogy történt, de júliusban már kint lesz” – tette hozzá a színpadon.

A tervezett közös lemezről először 2020 áprilisában tett említést Depp az Instagramján. A bejegyzésben “drága barátjának, testvérének és gitárhősei egyikének” nevezte a zenészt. A lemezfelvétel alatt egy számot már előzetesen kiadtak: John Lennon Isolation című dalának feldolgozását a koronavírus-járvány miatti karanténidőszakra rímelve. Depp akkor azzal ajánlotta a számot, hogy “Lennon költői szépségű prófétikus szavai miatt Jeff és én úgy éreztük, hogy szövegeinek mélysége különösen illik ahhoz, ami most történik”.

A Karib-tenger kalózainak főszerepét alakító Depp régóta zenél, többek között a Hollywood Vampires együttesben Alice Cooper és Joe Perry mellett.

MTI

Kiemelt kép: Ross Halfin