2019 tavaszán szinte a semmiből robbant be a 2013-ban hivatalosan is feloszlott Jonas Brothers a Sucker című új dalukkal, új lemez, és ezzel együtt turné ígéretével, melyeket még a 2019-es évben valóra is váltottak.

A Happiness Begins nevet viselő turné 2020. január végén érkezett Európába, és bár a 16 állomásos európai turnéban nem szerepelt Budapest, a vérbeli Jonas Brothers rajongók számos hazánkhoz közeli ország dátumaiból válogathattak. Én az olcsó, könnyen és gyorsan megközelíthető, számomra már jól ismert várost és helyszínt, Milánót választottam, hogy élőben lássam gyerekkorom kedvenc zenekarát. A három fivérből álló együttes a 2000-es évek közepétől egészen a 2010-es évek elejéig volt meghatározó alakja a Disney által irányított zene- és szórakoztatóiparnak, ezzel együtt pedig rengeteg fiatal lány életének. Mint azt több, korábban ugyanezzel a céggel szerződésben álló előadó is bizonyítja, nem egyszerű megfelelni a The Walt Disney Company igényeinek és feltételeinek, és az iramot is nagyon nehéz tartani egy olyan tartalomgyártó céggel, amely minden létező módon tartalmat és pénzt gyárt a vele szerződésben álló, többnyire kiskorú személyekből.

Forrás: Mediolanum Forum Facebook-oldala

Minden kiemelkedően tehetséges színészükből énekest, az énekesekből pedig színészt csináltak, számos más példa mellett így volt ez a Jonas-testvérekkel is, akik saját sorozatot és filmszerepeket kaptak a csatornától amellett, hogy befutott zenekar lettek. Részben ez vezetett ahhoz, hogy a Jonas Brothers egy hosszabb szünet után végül 2013-ban bejelentette feloszlását. 7 év elteltével, a Disney-től már teljesen függetlenül a Jonas testvérek újra esélyt adtak a korábban óriási sikerrel futó zenekaruknak, és 2019 júniusában megjelent a Hapiness Begins címet viselő lemezük, mely a korábbi, borús hangulatú feloszlásukat követően egy boldogabb, új kezdetre utal.

Nem is kezdhették volna jobban ezt az új időszakot, mint ahogyan a Happiness Begins Tour kezdte. Minimum tíz évet visszarepít az időben már csak a kapunyitásra várakozás hangulata is, pedig már jócskán felnőttnek számít az a generáció, amelyik emlékszik a Jonas Brothersre még a Disney-s időkből, és amelyik izgatottan várja, hogy teljesüljön egy gyerekkori álma.
Este 6-kor kezdik beengedni az embereket, 7-től pedig két előzenekar melegíti be a közönséget, a korábban három együttesben is játszó, jelenleg szólóénekesként szerencsét próbáló Jordan McGraw, illetve az ír Picture This alternatív/pop-rock zenekar, akik korábban Niall Horant támogatták a 2017-es Flicker Sessions miniturnén. Meglepően későn, este fél 10-kor lép – jobban mondva egy emelvényről ereszkedik – színpadra a Jonas Brothers, de már az első másodpercekben bebizonyítják, hogy megérte rájuk várni, nem csak a kapunyitás óta eltelt 3,5 órát, hanem a feloszlásuk óta eltelt több évet is.

Jobb számmal nem is indíthatnának, mint a Happiness Begins nagylemez egyik záródalával, a Rollercoasterrel, mivel a másfél órás koncert tökéletesen összefoglalja a Jonas Brothers „jelenséget” a legelejétől egészen odáig, ahol most tart. Hullámvasútként váltakoznak az új lemez és új korszak dalai olyan, szinte már ősréginek számító dalokkal, mint a 2007-es lemezükön megjelent, ikonikussá vált Hold On és S.O.S, valamint a 2008-as Lovebug, When You Look Me in The Eyes és a Burning Up.

A nagyszínpad mellett a küzdőtér közepén egy kisebb színpad hozza közelebb a bandát az ülő szektorokhoz is, de a Mediolanum Forum di Assago alapból egy kényelmesen kialakított, jól belátható aréna. A Jonas Brothers pedig nem csak zenével, de látványos pirotechnikával, fesztiválhangulatot teremtő tűzijátékokkal és konfetti esővel is szórakoztat, nem beszélve a háttérben futó összefüggő, a felnövésükről és önmaguk megtalálásáról szóló kisfilmről, mely a számok közti rövid szünetekben tartja fenn a több mint 10 éves dalok miatt kialakult nosztalgikus hangulatot.

Forrás: Mediolanum Forum Facebook-oldala

Mivel a feloszlásuk óta eltelt évek Nick és Joe számára nem voltak zeneileg eseménytelenek, így felcsendülnek a legsikeresebb szólódalaik, a Jealous, valamint a DNCE-nek írt, 2015-ben óriási sikert arató Cake By The Ocean, a koncertet pedig az albumról elsőként megjelent Suckerrel zárják.
A Happiness Begins Tour mindennel együtt pont olyan, mint amit elvárnánk egy évek után visszatérő, egykor tinédzser fiúkból, ma már férfiakból álló bandától. Látványos, nosztalgikus, szeretetteljes, rengeteg régi és új dallal, világosan bemutatva azt a fejlődést és életutat, amit a tagok egyenként és együtt is bejártak a közel másfél évtizedes munkásságuk alatt.

Kiemelt kép: Mediolanum Forum