A 2014 óta aktív Mongooz and the Magnet a legjobb példája a kultúrák találkozásának és együttműködésének. A pécsi norvég-ír-magyar trió három év után új lemezzel jelentkezik. Újjászületve, még mindig a blues köröket róva, ropogós, Black Keys hatású riffekkel tér vissza és nem futamodik meg más stílusok bevonásától sem: poposabb, rockosabb hangzásokba is belenyúlva, vagy igazából bármibe, ami segíti őket az elképzelt hangzás elérésében, az üzenet átadásában.

Legutóbbi lemezük óta, ami a Please be naked címet viseli, sok minden történt velük: Gergő csatlakozott a zenekarhoz, felléptek a Sziget Fesztivál Európa Színpadán, megjárták az Észak- és Dél-Korea határán rendezett DMZ Peace Train fesztivált, ahol hatalmas sikerrel szerepeltek. Megjelent egy Beck Zolival (30Y) közös dal, az Elköltöző, mely azokról a fázisokról szól, amiken keresztül megy az ember élete során, fizikailag és érzelmileg egyaránt. Az elvesztéstől való félelemről és hogy szembe kell néznünk ezekkel a félelmekkel. És nem utolsó sorban, talán a legfontosabb, hogy ezek alatt a fázisok alatt megtaláljuk az igazi énünket.

A srácok az utóbbi időben elvonultak és nagy hangsúlyt fektettek az alkotói munkára. Kőkeményen dolgoztak a november 15-én érkező EP-n, amely ezt a kalandokkal, inspirációval teli időszakot foglalja össze, s melynek előfutára a pénteken (november 1.) megjelent Hey Boy, amihez egy igazán izgalmas és érdekes klip is társul, Vajdai Vilmos szereplésével, aki egy percre sem áll meg, és mindig ott van benne a rock&roll. Egyszer fel kell nőnünk, nem sodródhatunk mindig az árral. A klipet Háló Geri és Finta Mira rendezte, és Szilágyi Ákos volt az operatőr.

Nem mellesleg, olyan producerekkel dolgoztak együtt az új anyag kapcsán mint, Dani Castelar és Gavin Fitzjohn.

A people ═ people november 15-én debütál majd, és aznap este a pécsiek már élőben bulizhatnak a legfrissebb dalokra, de a pesti közönségnek sem kell sokáig várnia, hiszen november 22-én a Toldiba is elhozzák a ropogós, friss groovokat.

Kiemelt kép: Kránicz Richárd