Hétvégi albumajánló: Rúzsa Magdi – Iránytű

Varga Vencel 2019. aug. 4. 0 0

Az ötlettelenséget beleölve a közhelyben való áskálódásba gyöngyszemeket lehet találni, amik nem csak igényességet, de kifejezetten jó üzenetet hordoznak. A mai albumajánló már egy évtizede elfeledett, de megjelenésekor sem nagyot robbanó korongról szól, melynek főszereplője ma már közkincs.

2008 van. A toplistákon olyan nevek, mint Dred, vagy az akkor is cikinek számító Hooligans. A partyszemüveg szégyenmenete még nem ért ide, de már túl retro egy Kozmixnak.
Kijön az Iránytű nevű album Rúzsa Magditól, akinek a Megasztár tényleg azt a jövőt jelentette, ami nem falunapi haknizásból áll. Viszont könnyen süllyesztő lehetett volna, hiszen sem az első, sem a második album nem jelentett áttörő sikert. Hogy mégis miért lett ezen a héten az Iránytű a szerencsés?

A közhelyekről beszélni egy olyan kényszer, mely a sekélyes, átlagos tömegektől való félelmünkből alakulhat ki. Valamiért a legnagyobb tömeget bevonzó zenekarok és előadók rajongói mégsem tartják magukat közhelyesnek, sőt, kifejezetten színes egyéniségeknek képzelik magukat. A közhelyes és tömegszámok ereje sosem rossz, noha egyesek ódzkodva menekülnek már a Halott Pénz szó hallatán is.

Gyakran nehéz egy olyan, tökéletes popszámot megírni, amit könnyen elfelejtünk. Rúzsa Magdi albuma viszont nem azért üdítő, mert átütő erejű dalok vannak rajta, sokkal inkább a tökéletes dalok azok, amik bár elfeledve, de törve nem, egy élvezhető rockalbumot alkotnak. A tracklist felépítése hibátlan. Azoknak, akik a popot nem szeretik, de nyitnának a közhallgatott dalok felé, szívélyesen ajánlom.

Ha csak egy dalra lenne időd, a Két percet mindenképpen csekkold, olyan riffet Black Sabbath óta nem hallottál. Eskü.

Kiemelt kép: budapestpark.hu

Tags: 2008, albumajánló, Hétvégi albumajánló, közhelyek, Rock, Rúzsa Magdolna Categories: ZENE
Related Posts