Sokak szerint a magyar rap halott, vagy el van rontva az egész azóta, hogy a Punnany Massif megalkotta a Sun Kick Ep-t. Évről évre azonban mégiscsak talál az ember egy-egy cáfolatot ezekre az állításokra a 2015-ben a Mikee Mykanic, Ketioz és AZA által összerakott #SzuperCsillagParaszt is egyike a cáfolatoknak.

Az elmúlt tíz év talán legautentikusabb lemeze két olyan emberhez kötődik, akik sosem csináltak mást, mint önmagukat adták, saját állatkodásuk eredménye pedig 2015-ben a #SzuperCsillagParaszt lett, ahol még Son Goku szerepében az ikonikus szinkronhang, Lippai László is szerepet kapott, hogy a világ legnagyobb betépésén vezessenek keresztül a szójátékok koronázatlan királyai.

A ScarcityBp keretein belül megjelent lemez lényegében nem szól másról, mint amiről a két előadó teljes pályája: ők magasról szarnak mindenkire. Azonban a #SzuperCsillagParaszt ennél talán többet hordoz magában, hiszen a komplett projektet képesek voltak lehozni ténylegesen „külsős” featek nélkül – egyedül Tirpa és Aza jut tényleges verzéhez.

A refrének megjegyezhetőek, a szövegek pedig önmaguk prime-ját élik. A Hajszától kezdve a Nemüthetlekmeg nyelvtörőjén át az élet legfontosabb szegmenseibe nyerünk bepillantást: megtanulhatjuk például a mozis nachos vásárlásának fontosságát.

A #SzuperCsillagParasztot azoknak a hétvégéjéhez ajánlom, akik valami nagyon könnyedre, mégis lazán tematikusnak mondható anyagra vágynak.

Kiemelt kép: youtube.com