Sorra nyeri a díjakat a tavalyi évben bemutatott The Shepherd (A Pásztor) című film a nemzetközi színtereken. Ezúttal a Weöres Sándor Színház színművészét, Horváth Ákost a Legjobb Színész díjjal díjazták a filmben nyújtott alakításáért Montréalban az Art Color Digital Cinema International Film Festival (AC DC IFF) során.

Horváth Ákos a színház társulatának egyik alapítója, 2008 óta él és játszik Szombathelyen. A többszörösen díjazott film más szálakon is kötődik a helyi színházhoz, hiszen szereplői között találjuk Jordán Tamást, a Weöres Sándor Színház igazgatóját és Endrődy Krisztiánt, a színház színművészét is.

A filmet a szintén szombathelyi Tóth Gergely fényképezte, aki a Vegas Movie Awards-on a Best Cinematography díjat nyerte el munkájáért. Ezen felül a film már eddig is több díjat zsebelt be a nemzetközi filmfesztiválokon, többek között 2019-ben a Los Angeles Film Awards (LAFA) díjkiosztóján a legjobb független film díját nyerte el, emellett a film zenéje kapta a zsűri különdíját is.

Kiemelt kép: Mészáros Zsolt (wssz.hu)