Cikksorozatunk a hétvégi pihenés egy-egy üres óráját kívánja megtölteni olyan zenei élményekkel, amelyeknek a szórakoztatás mellett céljuk az is, hogy a mainstream zenei piacon kívüli világba is betekintést nyújtsanak.

Az amerikai, New York-i születésű LP, anyakönyvezett nevén Laura Pergolizzi, sokak számára új névként csenghet, pedig már egy ideje aktív részese a zenei szakmának. Az énekes-dalszövegíró eddig hat stúdióalbumot és egy bakelitet jelentetett meg. Pályafutása során pedig olyan előadóknak írt már dalt, mint Christina Aguilera (The Beautiful People), a Backstreet Boys (Love Will Keep You Up All Night), Leona Lewis (Fingerprint), Rihanna (Cheers (Drink to That) , Rita Ora (Shine Ya Light) vagy éppen Cher (Red).

A főleg indie rock, pop vonalon mozgó albumok közül most a 2016-os Lost On You-t vennénk elő. A közel negyven perc hosszúságú album összesen tíz dalt számol, amik hol lassabbak, melankolikusabbak, hol pörgősebbek, energikusabbak. LP egyedi hangja és különös atmoszférája azonban végigkíséri az összes számot. Elhallgathatjuk autós túrázás, városi séták vagy egyszerűen beszélgetés közben is a háttérben – ez persze egyáltalán nem értékelhető negatívumként. Szépen építkező, jól megszerkesztett albumról beszélhetünk.

Az album címadó dala talán az, ami sokaknak ismerősen csenghet már. A 2015 novemberében megjelentetett Lost On You ugyanis 2016-os berobbanását követően, közel két éven keresztül szerepelt világszerte a legnagyobb toplistákon és uralta a rádiókat. A gigasláger a magyarországi Rádiós Top 40-ben 2016-ban a második, míg 2017-ben végül a tizennyolcadik helyen zárt.

Forrás: billboard.com

Emellett az énekesnő 2018 júniusában nagy sikerű Budapest Parkos koncertet adott, amit az idén 2019. június 28-án egy soproni VOLT fesztiválos koncert követ, ahova már legújabb Heart to Mouth című stúdióalbumával érkezik, de nem kizárt, hogy a közönség erről a korongról ismerős felvételeket is énekelhet közösen az énekesnővel.

Kiemelt kép: iamlp.com