Az A38 YouTube csatornáira folyamatosan tölti fel a hajón többnyire kiváló minőségben felvett régi-új koncertfelvételeket. Mostantól a már legendának számító Kispál és a Borz zenekar három koncertfelvételét nézhetik vissza a rajongók.

“Fennállása óta az A38 Hajó nem csak az underground, hanem a mainstream – tehát a pop-rock, az indie és az elektronika – legnagyobb alakjait is elhozta Budapestre, sokszor elsőként az egész országban. Olyan nevek váltották egymást a Dunán, mint az M83, a Warpaint, a Crystal Castles, Zola Jesus, miközben este tíztől olyan DJ-k szolgáltatták a talpalávalót, mint Ben Klock, DJ Marky vagy épp Blawan. Az A38 Vibes a hajó saját koncertarchívumának legforróbb és legjobb hangulatú pillanatait gyűjti össze, a !!! frontemberének higanymozgásától a The Boxer Rebellion himnikus indie rockjáig. A38 Vibes – zene a legemlékezetesebb estéidhez. “ – hirdeti magáról a YouTube-csatorna.

A koncertek mindegyikét eddig csak televízióban lehetett megtekinteni. Mindhárom – egyébként interjúkkal tűzdelt – felvételen különböző műsorok szerepelnek, így a Kispál-rajongók számára értelmezhető ez egyfajta karácsonyi ajándékként az A38 és a zenekar jóvoltából.

A legrégebbi felvétel 2005-ös, ennek különlegessége, hogy egy teljes, jó minőségben rögzített “csendesülős” koncertről van szó. A fiatalabb, “újgenerációs” Kispál-rajongóknak, akik csak az utóbbi évek koncertjein csípték el a zenekart, Lovasi definiálja a csendesülős koncertek lényegét 7:25-től: “Ezt az egész csendesülős dolgot azért találtuk ki, mert egy rockkoncert hevületében ilyen mennyiségű lassabb, vagy szordinósabb darabot nem nagyon lehet eljátszani. (…) Arra találtuk ki, hogy mivel sok számunk van, legyen ezeknek a halkabb kamaradaraboknak is egy fóruma.”

A következő koncert egy 2006-os, Original címkével ellátott felvétel. A tapasztaltabb Kispál-fanoknak elég pár másodpercet megtekinteniük a videóból, és értelmet is nyer a címke: a régi Kispál–Lovasi–Bräutigam triót láthatjuk működés közben, azokat a dalokat játszva, melyeket ebben a felállásban is vettek fel a banda első pár évében.

Zárásként pedig megtekinthető egy “normál” koncert, melyen régi és új dalok is elhangzanak, 2009-ből.

Kiemelt kép: A38 Vibes Youtube-csatorna