„Senki sem szeret szabályozva lenni, de minden (beleértve az autókat, repülőket, ételeket, drogokat) ami veszélyt jelenthet a közösségre, szabályozva van. A mesterséges intelligenciával is ezt kell tenni” (forrás: 24.hu) Alábbi gondolatot Elon Musk fogalmazta meg egy tweetjében a mesterséges intelligenciával kapcsolatos félelmei folytán.

Mielőtt tovább olvasnád a cikket, nézd meg az alábbi videoklipet:

Mostanában nagyon sok cikket lehet olvasni az AI-kell (magyarul Mesterséges Intelligencia) kapcsolatban – többek között nemrég egy AI elkezdte írni a Trónok Harca folytatását is – . De ez hogyan kapcsolódik a fenti dalhoz? Úgy, hogy a számot az Amper Music álltál fejlesztett AI írta meg, de nem csak a zenei alapot, hanem még a dalszöveget is. Azonban nem csak egyetlen alkotást, hanem egy egész album elkészítését bízták rá erre a mesterséges intelligenciára. Természetesen az énekesnő (Taryn Southern) tehetsége is szükséges hozzá, hogy ilyen egyedi hatást keltsen a zene, de tagadhatatlan, hogy igen érdekes atmoszférája van a dalnak.

De, hogy miért Elon Musk gondolatával indítottam?

A dal szövege ugyanis nagyon érdekes. Már az elején is azt próbálja kifejezni, hogy szeretné jobban megismerni a világot: látni, megérinteni, érezni, elképzelni… Több szeretne lenni annál, mint ami, szeretne kitörni, szabaddá válni. Kicsit félelmetes, ugye? Bár nem hiszem, hogy ez máris a Terminátor által is megjósolt apokaliptikus jövőkép eljövetelét jelezné, de mégis nagyon érdekes. Kezdi megerősíteni azt a feltételezést, hogy lassan el kell gondolkodnunk, milyen irányba is tart a mesterséges intelligencia. Ez a dal pedig azt is bizonyítja, hogy a zenének milyen sokszínű jelentésköre van.

There’s more to who we are
There’s more to what we could be
as I feel the weight of being
i’m learning how to break free