A Fran Palermo május 19-én a Grizzly Vibrations és a Tape Delay közreműködésével, fergeteges koncerttel ünnepelte az 5. születésnapját az A38 hajón.

Forrás: facebook.com

A Henri Gonzalez által vezetett, jungle-tropical-indie-rock hatásokból táplálkozó zenekar közösségi médiás megjelenéseiből és saját elmondásukból ítélve nagyon lelkesen készült a koncertre, és ez érezhető is volt: a srácok nem okoztak csalódást, tökéletesen belerántottak mindenkit a maguk különös, színes világába. Minden rajongó számára nagy öröm volt, hogy a még sosem játszott dalaik mellett ígértek régi, ritkán játszott számokat is.

Azonban a koncertek sorát nem ők, hanem két előzenekar, elsőként a Grizzly Vibrations kezdte. A pécsi surf rock trió egész estére megalapozta a jó hangulatot. Habár a banda még nagyon fiatal, a zenéjük mégis igényes, a csapatban rengeteg energia van. Érdemes figyelni rájuk: bár csak tavaly alakultak, már egészen nagy utat jártak be, kíváncsian várjuk további fellépéseiket, megjelenéseiket.

Forrás: BSIDE Hungary

Másodikként a Tape Delay lépett színpadra. A korábban a Deep Glaze-ből is ismerhető Szőke Zoltán friss formációja varázslatos, lebegős gitáros-szintis chillpop, kitűnően vitték tovább a pécsiek által felépített hangulatot, remek ívet szolgáltattak az estének. A hibátlan előadással és az érdekes, egyedi hangzásukkal megnyerték maguknak a hallgatóságot, külön öröm volt, hogy új számokkal és vendégfellépőkkel is készültek. Biztos vagyok benne, hogy ígéretes jövő vár mindkét bandára.

Forrás: BSIDE Hungary

A két igazán jó előzenekar után végre a Fran Palermo következett.

A nyolctagú vagabond rock banda teljes erőbedobással zenélt, a legjobbat hozták ki magukból. A zenekar az elmúlt években már teljesen összeért, nemcsak keveri a különböző stílusokat, hanem új szintre emeli azok elegyét, a hangzás is változatos, így nincs idő unatkozni a koncertjük alatt. Két trombitával, egy szaxofonnal, kongával, szintivel, gitárral és dobbal elhozták a kicsit mediterrán-kicsit western életérzést a hajóra, és alaposan megtáncoltatták a közönséget. Óriási energiák szabadultak fel, és a banda tagjain is látszott, hogy élvezik a fellépést. Nem maradt el a megígért új szerzemény sem, és a régebbi számokat is nagyon jó volt élőben hallani.

Csak azt sajnáltam, hogy a Robotba meghirdetett afterbulit nem sikerült túl jól összehozni. Nem kezdték el időben, aztán túl hamar vége is lett, és sajnos az érdeklődés sem volt túl nagy. Talán ha a már jól bevált helyekre szervezték volna, mint például a Beat On The Brat, jobban sikerült volna. A Robot több szórakozóhellyel van egy épületben, így az emberek szétszéledtek, és nem igazán volt meg a „koncert after” hangulat.

Forrás: BSIDE Hungary

A Fran Palermo szinte az összes fesztiválon koncertezik, mindenképp érdemes megnézni őket, a fantasztikus hangulat garantált.