Törzsi ritmusok, torzított gitár, taps, és rock’n’roll a Dorota nagylemezén. Solar, a szerzetes készségesen vezeti végig a hallgatót az intenzív, egyórás utazáson. Fedezd fel kis hazánk nagy zenéit az f21-en!

Szabadság

Ha Dorota-trio, akkor szabadság. A majd’ egy órás Solar the Monk albumon a lehető legtermészetesebb módon váltakoznak a hangulatok, stílusok, érzelmi világok. A Dorota tálalásában teljesen magától értetődőnek hat egy grunge-os zúzás után egy – látszólag – attól élesen eltérő világot, például egy törzsi szertartás hangulatát megidézni.

A szabadság a hangszeres játékok dimenziójában is érvényesül, a trio mindhárom tagja a hangszerek széles palettáján játszik a lemezen. Somló Dávid a gitárok mellett orgonázik, szintizik, loopol, Makkai Dániel a basszer mellett szintizik, furulyázik, Porteleki Áron a dobokon túl játszott gitáron, furulyán, kazoon. A Dorotában pedig énekelni, kiabálni és tapsolni mindenkinek kell.

A teljes album Bandcampen itt hallgatható.
„Solar, Solar The Monk
He is always at home” 

Szellem

A Solar the Monk sokszor él a repetíció eszközével, hogy a dalokban megteremtett zenei-érzelmi terek kinyitása minél szélesebben, átélése minél mélyebben történjen. Az egész albumot áthatja a stílusokon kívüliség, mely által a zene szelleme szépen kiteljesedhet. A lemez szelleme és az általa közvetített spirituális utazás a hallgatás során annyira előtérbe kerül, hogy az a könnyűzene határaira sodorja a zenevilágot, így első hallgatásra érdemes nyugalodt környezetben, egyben végighallgatnunk a Solar the Monkot.

A szerzetes

A tapson és a transzcendens jellegen kívül mi az, ami képes egyben tartani egy 57 perces, más-más stílusú és hangulatú dalokkal telepakolt lemezt? Mi az az erő, ami egyben tartja a punkos gitárt, a kazookat és a kiabálást? Ez az összetartó erő maga Solar, a szerzetes, aki, ha hagyjuk neki, örömmel végigvezeti szellemünket az egy órás intenzív és szokszínű utazáson.

Fedezd fel a Dorotát!

A lemez Spotify-on is hallgatható. Ha elnyerték tetszésed, Bandcampen kazetta és póló vásárlásával is támogathatod a zenekart!

Ha szeretnél több király magyar bandát hallgatni, vess egy pillantást a Fedezz fel! korábbi részeire, és kövess instagramon!

Kiemelt kép: Cover Art by Krisztián Kristóf (randomroutine)