Őrület, izzadság, dallamtapadás. Rövid beszámoló és fotóriport a Vas megyei banda fellépéséről.

Május 4-én, este nyolckor az Akvárium Klubban állt színpadra a szentgotthárdi Zaporozsec zenekar, ezzel együtt lezárultak a Nagyszínpad Tehetségmutató koncertsorozat elődöntői is. Vas megyéből külön busz érkezett a banda leglelkesebb helyi szurkolóival, köztük sorok írója is. Megérte órák hosszat utazni?

Fotó: Lóránt András

Meg! Fél négykor gördült ki a busz Körmendről, és hála a tavasznak, még világosban ért csapatunk az Akvárium Klub elé. Jegyvásárlás, bárpult, majd irány a koncertterem, ahol a Zaporozsec ismét felpörgette és leizzasztotta közönségét: az ismert slágerdalaikon túl fülbemászó és egyedien rockos hangzásviláguk is gondoskodott az izzó hangulatról. Felülkerekedve izgalmukon (hiszen mekkora a tét!) mindent bevetettek a fiúk. Volt Quimby-feldolgozás, gitáros együttugrálás, Weöres Sándor-vers, sőt, színpadra hívták egy közös dal erejéig az Ocho Macho frontemberét, Gergőt, hogy együtt énekeljék el a másik vasi együttes Jó nekem című dalát.

Fotó: Lóránt András

A versenyprogramban vették elő a nagyágyúkat: a Petőfi TV kamerái előtt együtt énekelte együttes és közönség az Azon az éjszakán és Mr. Gorsky című slágereket, majd következett a lezárás, épp a tetőponton. Nekünk pedig marad a kellemes fülzúgás és napokig tartó dallamtapadás. Hajrá Zaporozsec!

A képek Lóránt András munkái, az ő beharangozó írását, és a szavazás menetét itt olvashatjátok!