…hogy miért nincs ennél is gyakrabban élőzene a szombathelyi pubok, kocsmák, kávéházak erdejében? Talán, és ezt a keddi szimfóniabeli este is mutatja, lassan kezd ez a trend jó irányban változni és visszaköltözhetnek az árnyas színpadokra a tehetséges szombathelyi zenészek: belőlük pedig akad egypár!

Március első napján, kedden este a Szimfónia Kávéházban lépett fel a blues-basszus torkú Kiss Gabesz (a Manuphanktura együttes gitárosa), és kedvenc tenorunk, Doma Bence. Így tél vége felé jólesik a zenei szíverősítő, sőt, duplázódik a hatás, ha élőben halljuk és kedvenc italunkat kortyolgathatjuk mellé. A két fiatal egyszálgitáros az alternatív zenéktől, saját számokon át, a blues kormos világáig kalauzolta a kávéházi közönséget. Ha a hőmérő szerint nem is, de az arcokon tavasziasabb lett az időjárás, hála a fiúknak.

Az én értékmérőm mindig a koncert, előadás, film után jelez, jelzett itt is meglehetősen pontosan; több és jobb kedvem lett, gazdagabban léptem az utcára. Így hát ez a tanulság: több, több, több élőzenét a kávéházakba!

Fotók: Lutor Katalin