Stadiont pössentő legény járt mindenfelé e széles nagy országban, egyszer keletnek fordult, másszor nyugatnak s pössentése helyén kinőtt egy minimum IV. kategóriás UEFA stadion, ahogyan a gomba szokott a nedves talajból, mint például a farkastinóru, ami mérgező, szóval nem megenni.

Szabad hétvégéit is erre áldozta, felszállott a MÁV valamelyik ultramodern, hipergyors, szupercsendes vonatjára, egyet pislantott és már szállhatott is le, nézte a helyet: eddig itt tehénlegelő volt, most jó lesz ide egy BL-EL csoportmeccsek megrendezésére is alkalmas stadion, így előveszi azt, amit a nép ajakával bránernek, bögyörőnek nevez és körbe hugyozza a lelátók, gyepek, parkolók helyét, majd uzsgyi vissza a következő vonattal, hiszen máshol is szükség vagyon rá. Reggel meg lép ki a házból a honpolgár és csipás szemekkel kis híján nekirohan a stadionnak! Néz föl, hunyorog, törölgeti a szemét, tegnap ez még nem volt, mijazistentörténtitt kérdezi és ez olyan gyorsan veri ki szeméből az álomvilágot, amire a legerősebb kávé se képes.

Aki nem vette észre, hogy a labdarúgás Magyarország egyik sikersportja az valószínűleg a szemén ül vagy olyan erős dioptriás szemüvegre lenne szüksége, amit az SZTK-ban nem csinálnak. A legutóbbi hét és fél világbajnokságon rendre az első három helyezett között lehettünk volna, ha… kijutunk.

Amúgy egyik szabadnapján leruccant Felcsútra, ahol a nagy király (ki első ezen a néven) nevelkedett, a háza mellé (ne kelljen átbumliznia nyolclovas fekete hintójával az egész településen) pössentett egy szerényebb méretű, de annál díszesebb stadiont, melyet elkereszteltek Pancho Arénának. A király úgy mehetett át a meccsre, ahogy más a közértbe ugrik le tejért kávéjához. Végre valaki rájött, hogy mi kell a magyar futball feltámadásához, rossz munkakörülmények között a dolgozó se teljesít úgy, kellettek azok a stadionok, egyből kint is vagyunk az EB-n.

S ottan mi lesz?! Azt csak az Isten tudhatja, meg az Alföld közepén békésen legelésző szürke szarvasmarha, aki olyan jóstehetséggel van megáldva, mint Paul az oberhauseni polip volt. Ha tippelnem kellene azt mondanám megverünk mindenkit, a nem résztvevőket is. A döntőben pedig a braziloknál bizonyulunk jobbnak két tussal.

Névtelen
Egy aprócska táblázat, amely megmutatja a stadionokat pössentő legény teljesítményét. (A szerk.)

A kiemelt képünk a www.mno.hu-ról származik.