El lehet-e mesélni a feltétel nélküli világot? A Budapest-Pécs tengelyen mozgó Bälbor kísérletet tesz rá legújabb dalában, melynek címe: Leszek a vér. Boros Bálint tavaly év végén indult el ezzel a friss projekttel, melynek érdekessége, hogy minden egyes dalnál más és más vendégzenészekkel dolgozik.

A Bälbor nem nevezhető igazán egy egyszemélyes elgondolásnak, a meghívott zenészek nem alkalmazott minőségben vesznek részt a dalokban, hanem szívükkel és lelkükkel aktívan szervezik azok valóságát. Már a Túl késő is így készült, és most itt a Leszek a vér, melyről Bálint így beszélt:

„Ez a projekt második dala, amit bemutatunk a közönségnek. Januárban szerettünk volna vele kijönni, viszont fontos volt, hogy minden pontosan a helyére kerüljön és a dal végül úgy szólaljon meg hangról hangra, ahogy azt elképzeltük. Most nem klipben gondolkodtunk, hanem egy letisztult, egyszerű, ugyanakkor érdekes és figyelemfelkeltő szöveges videóban, amihez az artworkot egy kitűnő pécsi művész, Baktai Lantos készítette, akivel most dolgoztunk először, de biztosan nem utoljára. A dal alapjában véve vidámabb hangulatú, mint a korábbi, a szöveg témája is más. Azt a fajta érzést próbálja elmesélni, amikor valakit feltétel nélkül szeretsz. Ez a valaki lehet egy nő, egy férfi, a testvéred vagy akár a macskád is, a lényeg az a bizonyos érzés. A videó és a dal jól ellensúlyozzák egymást, mert a vidám hangulathoz egy sötétebb, naturális képi világ társul.”

Hallgasd meg a Bälbor legújabb dalát itt:

Boros folyamatosan dolgozik az új dalokon, nyár elején még számíthatunk izgalmakra, illetve ha minden jól alakul, ősszel megjelenik az első Bälbor kislemez is. 

Kiemelt kép: Baktai Lantos