Idén másodjára rendezik meg a Budapest Showcase Hub nevű programot, melynek fő célja, hogy összehozza Kelet-Európai ígéretes zenészeit, rajongóit és szakértőit. Mostanában egy fennálló probléma, hogy a feltörekvő magyar és regionális zenekaroknak nincs elég tér biztosítva ahhoz, hogy eljussanak az emberekhez.

Gondoljunk például arra, hogy hány olyan hely zárt be Budapesten az utóbbi időben, ahol a szinte ismeretlen zenekarok színpadra állhattak, vagy hogy mennyire nincs olyan rádió, vagy nyomtatott sajtó, ami ezekkel a zenékkel, zenekarokkal foglalkozna.  A BuSh tehát egy hiánypótló kezdeményezés, ahol a zenészek bemutatkozhatnak, és az erre vevő zenerajongók megismerkedhetnek velük.

November 15. és 17. között 14 ország 33 koncerten és 20 szakmai programon, 5 helyszínen képviselteti magát. Az esemény megnyitója az 15-én az Akváriumban kerül megrendezésre, ahol fellép a lengyel KAMP!, az észt NOËP, és a magyar Ivan & The Parazol. 16-án és 17-én az Instant, a Robot és a Kuplung lesz hangos keleti blokk zenéitől, míg a szakmai konferenciáknak a Tesla ad helyet. Az érdeklődők meghallgathatják például Nora Felder előadását, aki a Stranger Things zenei válogatásáért felelős, és a #newkidfromtheblock mozgalom zenekarai is színpadra állnak. A newkidsfromtheblock Horváth Renátó és Somló Dani (akik BuSH szervezők is) tematikus Youtube csatornája, ahol célirányosan a kelet-európai zenei közeggel foglalkoznak. Az itt bemutatott zenészek egy része is megtalálható a fellépők sorában, illetve több magyar banda is koncertezik majd, mit a Middlemist Red, Deep Glaze, Dope Calypso, Blahalouisiana és a The Qualitons.

Kedvcsinálónak jöjjön néhány külföldi zenekar, akiknek a koncertjét nem érdemes kihagyni:

Lazer Viking (CZ)

Beissoul & Einius (LT)

Acute Dose (CZ)

Lor (PL)

persons from porlock (SI)

Super Besse (BY)

Tolstoys (SK)

TORUL (SI)

The Black Room (HR)