A saját bevallása szerint pszichedelikus soult játszó, és az ország legjobb interjúit produkáló Mörk együttes Zentai Márk énekes harmadik ikszét ünnepelte augusztus 29-én. Helyszín az ELLÁTÓház, ami azért különleges, mert amúgy egy partihostel, szóval egyike azoknak a helyeknek, ahol csakis a törvény követeli, hogy feladják a pizsit; a lakók a gangról rázták, de hiába minden szándék, amilyen hirtelen kezdődött, olyan szabályosan és tisztességesen végződött ez az eszement trópusi pókhusi. 

Megjegyzendő, hogy a megjelent trópusi nézők száma több, mint tizenkettő, de ahogy egy különösen kommunikatív úriember elmondta, a tavalyi szülinapon kevesebben voltak, mármint nem azok, akik hawaii-inget húztak, hanem a közönség, de a buli jobb volt. Idézőjel bezárva.

Márk és csapata, a fényesre izzadt Szabó Dániel Ferenc a doboknál, Novan az önálló életet élő billentyűk felett, és Szeifert Bálint a basszusgitáron, részben azért annyira szerethetők, mert a koncertjükön izzanak a vonalak, na nem a telefonok, hanem azok, amik őket egymással és velünk összekötik. Minden pillantásuk, mozdulatuk, alig érthető félszavaik a világ minden bizonnyal legjobb és legundorítóbb szendvicséről szólnak, amibe biztosan kell madras curry. Mivel úgy adják elő, hogy ne érezd magad kívülállónak, csak mert nem az énekelhető refrénekről és magyar nyelvre lágyan felcsavarodó dalszövegről híresek, nem feszengsz.

Nem játszanak sok számot, viszont azokat sem lehet mind elsőre felismerni. Itt nem magadnak örülsz, amiért le tudnád betűzni, hogy Assakaraka Pumbek, pedig kimondva körülbelül úgy hangzik, hogy szakrahmek, mármint nyilván nem, de valahogy így, hanem annak, hogy ők szemmel láthatóan nagyon. Az összes tagon érződik az, hogy mint egy csapat hároméves, rohadtul jól bicikliznek, de szeretnek belemenni az árokba, csengetnek az összes macskára és galambra, és büszkén villognak azzal, hogy működik a kontrafék, be tudnak állni teknőcalakzatba, és nem félnek a panelben elereszteni a kormányt, mert az összes haver és haver mamája imádja őket, az eleven szemeiket. Még akkor is, ha halvány gőzük sincs, mi jár azokban a borzas fejekben.

Köszönjük a koncertet, menjetek el a legközelebbire, ami szeptember 27-én lesz a Budapest Parkban, de aki Izlandon vagy Lengyelországban hallaná őket, az is kövesse a menetrendjüket, nem maradnak országhatáron belül!

Szollár Zsófi galériája