Új dallal és videóval jelentkezett A Bence kalandjai. Az Éjszaka sétálni Jobbágy Bence énekes-dalszerző jövő év elején érkező új lemezének előfutára, amely Krusovszky Dénes verséből született. 

 Éjszakai sétálni, amikor üres az utca és csak a gondolataink és a lépéseink visszhangzanak a kövön. Ezt a hangulatot ragadja meg A Bence kalandjai új dala és a hozzá készült videó. „Egyszerű klipet akartunk, egy hangulatot kiragadni. Így hát elindultunk Kővágóörsön éjszaka sétálni. Mire meglett a végső take az egysnittes filmhez, jó néhányszor végig gyalogoltam a Petőfi utcán” – meséli Bence. A videó ezúttal is családi koprodukció volt: „a felvételt szokás szerint Kleb Zsófi, a feleségem készítette, a sofőr pedig az anyukája volt.”

Fotó: Kleb Zsófi

A dal Krusovszky Dénes verséből született, amelyet Bence az 1Bor1Vers névre keresztelt gasztro-kulturális eseménysorozatra szerzett: „Az tetszett meg a szövegben, hogy van benne valami feszült nyugalom… miközben az ember csomó mindent csinál, kibír, gondol… nagyon lehet vágyni egy éjszakai sétára egyedül, amikor nem viszel telefont és annyi időre szabadnak érezheted magad. Nekem valahogy erre a megnyugvásra, kiengedésre való igényt, törekvést fejezi ki a dal. Amikor annyi az ember célja, hogy cél nélkül útra kelhessen.”

 A Bence kalandjai 2020-ban jelentette meg első nagylemezét, a Tengereket, amelyről az Álmodó c. dal a Karantén Zóna c. filmben is hallható és több versfeldolgozás is helyet kapott rajta. A jövő év elején érkező második albumon az 1Bor1Vers projekt során készült számok szerepelnek majd, köztük a most bemutatott dal.

Kiemelt kép: Kleb Zsófi