A Bájoló 3. évadának no.1 eseményén az “egykori” Room5 zenekar énekesleányzójával beszélgetett Boros Ferenc. Kóbor Zsóka szemtelen fiatalságával, szemtelenül csodás énekhangjával szemtelenül sok tehetséget szívott magába az évek során.

Az est házigazdája már megjegyezte, hogy betanultnak számító mondataival indítja az eseményt, de a visszajáró vendégek már tudhatják, hogy ezek nélkül nem is lenne Bájoló a Bájoló. Zsóka jelenleg végzős gimnazista Szentgotthárdon, s bár minden vágya zenével foglalkozni, a jelentkezésig már csak két hete maradt eldönteni hogy festészet vagy zene, s egyelőre az előbbi a nyerőbb. De erre még később visszatérünk. Érdemesebb azzal kezdeni, hogy hogyan is került az ecset helyére olykor a gitár, főleg hogy a fiatal leányzó zongorázni tanult. Most a négy fal között, csak nekünk, csak most bevallotta: nagyon nem szerette a zongorát – kár, hogy szüleinek erről elfelejtett szólni, így nagy meglepi volt a zongora karácsonyra. A billentyűs hangszer leváltásához biztosan közrejátszott az általános iskolás korban feltörő zenei ízlés. (Red Hot Chilli Peppers, meg System of a Down mellé persze, hogy akar egy gitárt a gyerek.) Nyugi, Zsóka, a Disney korszakodat nem áruljuk el senkinek.

02

Bár eleinte úgy tűnt, szólóban nem fog tündökölni, most mindenki megnézheti mi lett a 12 éves kezdőgitárosból, aki egy szülői munkaközösségi bálon határozta el: soha nem hagyja abba a zenélést. Aztán sorra jöttek a lehetőségek, majd a szentgotthárdi Megacsillag aranya után nem kellett többet kérnie, hogy néhány percet hadd zenéljen egy rendezvényen. Kíváncsiak lettek rá az emberek.

05

2014 novemberében megalapították a Room5 zenekart, de sajnos amilyen gyorsan felküzdötték magukat, olyan gyorsan vége is szakadt a nagy kalandnak. Zsóka emellett is járt fellépni csak úgy akusztikban, s főként fiúzenekarok számait dolgozta át saját hangszínére. Most is énekelt nekünk egy kis Foster the People-t; a Pumped up kicks biztos sokaknak ismerősen cseng a rádiókból, de Quimby és a Bájoló sem hiányozhat a repertoárból. S mindannak ellenére, hogy Zsóka imád meghallatni mindenféle-fajta tombolós zenét, játszani inkább melankolikusokat választ.

S visszatérve a nemrégiben említett ecsetre: nos, Zsóka fest is. S nem is akárkitől, Masszi Ferenctől tanul. Innen a pályaválasztási dilemma. Beleszeretett a csendéletekbe, no meg a fekete tintába.

14

A Bájoló ezen évadában is négy fiatal tehetséget mutat be, a következő alkalommal Lutor Katalint (igen, igen, a cikk szerzője is én vagyok). Mindenkit szeretettel vár a Berzsenyi Könyvtár február 11-én 17 órakor!