2014 óta járok MMR koncertekre, kilencszer volt szerencsém látni őket élőben, de még soha nem láttam a zenekart ennyire precízen és összeszedetten játszani. Azok közül, amiken eddig voltam, ez volt a legpazarabb show.

Nemzeti ünnepünk előtti utolsó munkanapon játszott az Akvárium közönségének a Middlemist Red. A zenekar fennállásának 5. évfordulóját ünnepelték – a koncert felénél koccintottak is egyet a csapat tagjai a színpadon. Nemcsak megalakulásuk, hanem első nagylemezük negyedik évfordulója alkalmából is köszönthettük a zenekart.  A 2014-es Superspnic Overdrive összes számát eljátszották -ígéretükhöz híven. Több év kihagyás után szedtek elő a polcról olyan dalokat, mint az Overseas, a Black Lips vagy a Fever In Your Eyes. Ezek a dalok egyébként mind szerepeltek a közönség „Facebook-kívánságlistáján”.

Diana Komroczki

Bár az első album volt a középpontban, a szülinapi koccintás után a 2016-os Ripple Soul-ról is eljátszották szinte az összes dalt. A két rész kiválóan elkülönült egymástól nemcsak hangzásban, de vizualitásban is. A nyitó Sundowner alatt az izzó Napból sugárzó fényesség jelent meg a srácok mögött, míg a második blokkot a komor sötétség jellemezte. A második lemez egyik húzódala, az Illuminair erősen átdolgozott formában jelent meg – ehhez a dalhoz adták ki tavaly az egyedi fekete-fehér látványvilágú animációs klipjüket.

Az estet a Navarone nyitotta, akikkel a hollandiai turnéjukon találkozott a magyar zenekar. A Nyugat-Európában már elég ismertnek számító holland blues és progresszív rock zenekar remekül vezette fel a Middlemist Red hihetetlenül profin összerakott koncertjét. Már a Navarone-ra is sokan voltak kíváncsiak, de a hazai psych rock üdvöske színpadra lépésekor már szinte teltház volt az Akvárium Klubban. Számomra egyértelműen ez volt a legjobb MMR koncert eddig.

fotó: Diana Komroczki

A tavalyi Trafós fellépésükön készült egy profi koncertvideó a Perfectly Blue c. számukhoz, amit itt megnézhettek.

borítókép: Diana Komroczki