Több héten keresztül együtt izgulhattunk kedvenc virtuózainkért. Sírtunk, tapsoltunk, szavaztunk ahányszor csak lehetett. Most viszont elérkeztünk a fináléhoz, ahol már nem a zsűri, hanem a közönség döntött az abszolút győztesről. 

A Virtuózok negyedik évadának fináléja a klasszikus és precíz produkciók mellett meglepetésekben is bővelkedett, mind a darabok, mind a vendégek tekintetében. Hallhattuk többek között a tavalyi évad abszolút győztesét, Kristóf Rékát, aki A Dal című műsor nyertesével, az AWS zenekarral énekelt együtt. Hozzájuk csatlakozott a Fölszállott a pávából ismert Pósfa Zenekar. A különleges formáció mellett Lukács Miklós és Balogh Kálmán Cimbalomduója, valamint Robert Lloyd Verdi-operaprodukciója szórakoztatott bennünket az utolsó élő adásban.

 

Elsőként a legfiatalabb korcsoportgyőztes, Balázs-Piri Soma játékát hallhattuk, aki ismét elkápráztatott bennünket érett zongorajátékával és harmonikus stílusával, amihez Haydn zonograversenye tökéletes választás volt. Soma nemcsak komoly, hanem játékos oldalát is bemutatta a fináléban Mozart Törökindulójának jazz stílusú feldolgozásában.

A vietnámi származású Ninh Duc Hoang Long a korábbi adásokban már bebizonyította, előadásmódjával bármilyen nyelven képes elkápráztatni a közönséget. Most sem történt másként, hiszen Rómeó és Júlia operarészletével éppúgy meghatott minket, mint inspiráló második produkciójával.

A fiatal harsonaművész, Beke Márk sem könnyítette meg a közönség döntését. Megható, lírai játékával egyedi, kifejezetten rá jellemző hangulatot teremtett. Ebben segítéségre volt két kiváló darab, amikkel Ferdinand David és Louis Armstrong világát is megidézte szemünk előtt.

Forrás: MédiaKlikk

Az est folyamán az is kiderült, kit választottak meg a szavazók a közönség kedvencének. A megtisztelő címet Bencze Máté kapta, aki az MTVA különdíjában is részesült. A számtalan szakmai díj és felajánlás mellett a közönség végül megválasztotta azt az egy virtuózt, aki az egész versenyben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

A Virtuózok negyedik évadának győztese Beke Márk lett, aki szimpatikus személyiségégével és őszinte tehetségével kiérdemelte az abszolút győztes címét. A Virtuózok korcsoportgyőzteseiről és versenyzőiről pedig ezután is sokat fogunk hallani, hiszen fellépésekben és örömzenében a műsor után sem lesz hiány. Sőt, az igazi élmény csak ezután következik majd…

 

 

Kiemelt kép: MédiaKlikk