A spanyol és francia dalokat játszó Tuan Limited egyedisége és kreativitása nyerte el legjobban a zsűri tetszését vasárnap a Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutatón az AGORA-Művelődési és Sportházban.

Nem a versengés, sokkal inkább a zenés együttlét öröme itatta át a vasárnapi tehetségkutatót a Sportházban. Több zenekar már sokadjára mutatta meg magát a világot jelentő deszkákon – a küzdőtéren elhelyezett asztalok körül örömteli találkozások, nem kezdetleges ismerkedés kapott helyet. A zenekarok bátran buliztak a mini-koncertek alatt, biztatták egymást, szurkoltak a másiknak. Nem volt hiány szakmai megbeszélésekből, a hangzás, valamint a hangszerek kielemzéséből sem.

A győztes Tuan Limited zenekar – Fotó: Lutor Katalin

A zenekarok között szólisták is megmutatták tudásukat: Laki Menyhért és Szabó Rita, aki tavaly még zenekari szólógitárosként vett részt a versenyen. Emellett voltak még pályájuk elején álló zenekarok is, akik nem azért jöttek el, hogy a dobogó felső fokára álljanak, hanem a nagyszínpad, a fergeteges hangosítás, a fények, maga a fellépés lehetősége volt az, ami idecsalogatta őket. Valamint nem utolsó sorban a szakmai kritika, amelyért színvonalas zsűri felelt: Andrásik Remo, a rendezvénysorozat főszervezője, Prieger Szabolcs, az Anima Sound System gitáros-dalszerzője és Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa, aki néhány éve hasonló színpadon kezdte el pályáját a mára már népszerű zenekarral. A műsor lebonyolításáért a vasárnapi rendezvény szervezője, Holdosi Attila felelt.

Jánny Dominik a kiemelkedő dobolásért kapott díjjal – Fotó: Lutor Katalin

Bár a zenekarok között itt-ott barátságokat is felfedezhetünk, ez akkor is egy tehetségkutató volt, amelynek a végén kihirdetik a győztest. Hihetetlen dobolásáért idén Jánny Dominik, az Eticatt zenekar dobosa vehette át az Újfalusi Gábor Kiemelkedő Zenei Tehetségért-díjat. Harmadik helyre az Eticatt zenekar léphetett, megosztva a Visionless Humanity zenekarral. Második helyet a Name Project győri formáció érte el, első helyen, ezáltal pedig a megyét képviselve a budapesti döntőn, a Tuan Limited zenekar végzett.


Lutor Katalin galériája


Kiemelt kép: Lutor Katalin fotója