Május 25-én a győri Árkádban látványosság gyanánt betettek a pláza közepére egy kölyökoroszlánt –írja a 444.hu. A pláza Facebook oldalának adminisztrátorai nem értették, mire fel a nagy felháborodás, hiszen a plázába dobált szalma némi kerítéssel bekerítve már majdnem szavanna, nem? Vagy legalább egy állatkerti szint. Ugye? Nem? Akkor töröljük a valóságból, vissza mindent.

Az, hogy néhány százalékos plusz bevételért cserébe képesek ilyen aljas módon kihasználni egy védtelen állatot már előkelő helyet foglal le a pokolban. Ami azonban aztán történt, hogy médiaesemény kerekedett az ügyből, feladta a leckét Lucifernek is, hogy kell még plusz bugyor.

A győri Árkád hivatalos Facebook oldalára megindultak a tömegek, hogy –hozzátenném teljesen jogosan – felperzseljék a plázát virtuálisan, s mindenhova belinkelték a cikkeket, vagy kifejtették felháborodásukat. Először egy admin megpróbált mentegetőzni, hogy az állatnak semmi baja, és a gondozója szerint is jól érzi magát. Persze, hiszen van az a pénz, amiért a gondozó szavannának látja a plázát.

Forrás: 444.hu
Látható, ahogyan kattannak a fotók Instagramra és Facebookra. A modern prolinak az állatkert és a Nat Geo már nem elég, a plázába kell a kölyökoroszlán!

Ez csak még jobban felkorbácsolta az indulatokat, és le kellett törölni ezt a posztot, amivel aztán nem sikerült magukat kihúzni a szégyen mocsarából, a kapálózástól csak még mélyebbre süllyedtek.

Gyorsan taktikát kellett váltani: azonnal elkezdték törölni a felháborodott emberek kommentárjait. Minél gyorsabban megpróbálták a valóságnak ezt a szeletét kitörölni a létezésből. Persze már későn, hiszen ekkorra már több cikk is született a témában, a kevés admin nem bírt a nagy túlerővel.

A bocsánatkérés gyengeség. A beismerés gyengeség. Ezekkel csak elismerik, hogy hibáztak, nem engedhetik meg, hogy néhány napra pár százalékkal alacsonyabb legyen a bevétel. Hiszen akkor fejek fognak hullani, meghal minden elsőszülött fiú, defektet kap minden vadonatúj sportautó egyszerre.

A cenzúra a fogyasztásért egy kedvelt dolog. A napokban derült ki, hogy a Tisza vize minősíthetetlenül szennyezett, de a közgyűlési elnök inkább arra kéri a médiát, ne írja meg, hiszen közeleg a strandszezon. Ez engem különösen érint, hiszen a folyó pár percnyire van tőlem gyalog, a strand meg kb. tizenöt perc ide. Jó érzés, hogy nyugodtan fürödhetek nyáron a rothadó zsírban és szarban, mert nem olvastam sehol, hogy ez van. Kicsit olyan ez, mint a három másodperces szabály: ha leejted az ételt a földre, három másodperced van felvenni, mielőtt megfertőződik – igen, ez pont így működik.

Úgy tűnik, hogy ez a fránya vélemény- és sajtószabadság mégsem akkora buli a cégeknek. Hiszen a grafikon lefelé fog ívelni, ha a fogyasztó elégedetlen, és esetleg erkölcsösebbnek érzi, ha nem vesz részt egy állat megkínzásában, vagy jobbnak látja nem lemenni a Tisza-partra, ahol a gyereke vagy elkapja a kolerát vagy nem. De jaj! Akkor nem fog ott lángost, sört és hamburgert venni! Micsoda csapás!