Olvasópróbát tartottak Budapesten a Szegedi Szabadtéri Játékok Chicago-bemutatójának alkotói és szereplői. A Dóm tér évadzáró nagyprodukciója másfél hónap múlva, augusztus 12-én debütál, mintegy húsz színművész, valamint kiváló tánckar, zenekar és statisztéria közreműködésével.

f21

Trópusi hangulatban telt a Chicago olvasópróbája június 27-én Budapesten. A Kopaszi gát egyik kellemes étterme, a Le Bistro szolgált a nagyszabású találkozó helyszínéül. Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója köszöntötte a társulat tagjait. Béres Attila rendező elárulta, kopár, mégis a maga módján szórakoztató közegnek látja a Chicago világát, amelyet látványos formában, egy sajátos és fergeteges humorú előadásban kíván a közönség elé tárni, mégpedig napjaink szófordulataihoz igazított, frissített szövegkönyv alapján.

A főigazgató és a rendező mellett helyet foglaltak a produkció látványvilágáért és hangzásáért felelő vezető alkotók is: Kálmán Eszter díszlet- és Papp Janó jelmeztervező, Barta Dóra koreográfus, Rákai András korrepetitor, zenei főtanácsadó és Silló István, az előadás karmestere. 

Chicago
Janza Kata, Lakatos Márk, Ónodi Eszter és Czakó Julianna. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok/Szabó Luca

A készülő musical főszerepeiben Ónodi Esztert és Czakó Juliannát, Nagy Ervint, Mészáros Mátét, Janza Katát és Lakatos Márkot láthatják a Szabadtéri nézői. A további szerepekben is kiváló színművészek lépnek a Dóm téri nagyszínpadra, köztük olyanok, akik számára Szeged igazán otthonos helyszín. Mary Sunshine újságíróként a Szegedi Operatagozat magánénekese, Kónya Krisztina nyújt majd izgalmas alakítást, és a Szegedi Nemzeti Színház prózai művészei közül is számos ismerős arccal találkozhatnak a Tisza-parti város színházának látogatói. A bombasztikus dzsessz-musicalben színpadra lép többek között Jakab Tamás, Krausz Gergő, Kárász Zénó, Rétfalvi Tamás és Szívós László, az igazságügy képviseletében, a világhírű Cella-tangó gyilkos hölgyeinek sorában pedig ott találjuk Csorba Katát és Sziládi Hajnát is. Az előadás teljes szereposztása a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán olvasható.

A mintegy húsz fős szereplőgárdához az ország különböző pontjairól érkezett, legkiválóbb zene- és táncművészek és számos statiszta is csatlakozik majd a színpadon. A próbafolyamat a hangulatos hétfői olvasópróbával vette kezdetét a Duna-parton, a résztvevők egyelőre fővárosi, majd pedig szegedi helyszíneken készülnek a grandiózus előadás bemutatására. John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse vérpezsdítő musicaljét augusztus 12-én láthatják az érdeklődők, a Szegedi Szabadtéri Játékok történetében először.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok/Szabó Luca