A kevert technikájú Zazongpari bárki számára elérhető a videómegosztó portálokon.  

f21

Az alkotás főhőse magányos szerzetes, akit egy erdőbe küldenek, hogy ott számoljon le a szellemekkel. Időnkét találkozik a helyiekkel, akik hol segítik, hol hátráltatják a főszereplőt. A rendező, Helstáb Martin maga építette a film díszleteit és bábjait is, a főszerepet szintén ő alakítja. A kis költségvetés ellenére különleges alkotás született, ahogy azt már a rendezőtől korábban megszokhattuk.

A Zazongparit 2021 őszén mutatták be egyszerre három nemzetközi fesztiválon, később Indiában például kiemelték a harci jelenetek kidolgozottságát is. A filmnek van egy rövidebb előzménytörténete, a Tort ül a kondor, amely azt mutatja be, hogy a korábban említett szerzetes hogy került be a hegyi világba.

Helstán Martin izgalmas alakja a kortárs magyar filmvilágnak. A képzőművészet irányából érkező alkotó kisjátékfilmjeit és animációit korábban szintén nemzetközi szemléken díjazták. Az alkotó a vele készült korábbi interjúnkban így foglalta össze hitvallását arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a művészet:

Mondhatnánk, hogy minden, amit megalkot az ember, de akkor azt is ide sorolnám, amit a többi állatfaj készít, például van olyan hal, ami geometriai formákat karcol a homokba. A művészet számomra inkább tudatos, és olyasmi, amiben benne van a művész maga. Tartós, őszinte…

A teljes film az alábbiakban tekinthető meg: