Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés ’56-ról címmel hirdettek vonulásos megemlékezést az SZFE hallgatói, azóta pedig több más egyetem alulról szerveződő diákkörei is csatlakoztak a megmozduláshoz: ők koordinálják majd a Műegyetem rakpartról induló sétát, az SZFE hallgatói pedig nagyszabású megemlékezést tartanak a vonulás végén az Urániánál.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében. Október 23-án pénteken 16:00 órakor indulnak a Műegyetem rakpartról, és a Szabadság hídon át – a Március 15-e tértől a tiszteletadás jegyében némán – vonulnak az Urániáig, ahol az SZFE-s diákok megemlékezést tartanak, többek közt egy szimfonikus- és egy ötvenhat tagú cigányzenekar közreműködésével.

Várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért, melyek közül csak egy az autonóm felsőoktatás.

Hangsúlyozzák, hogy a megmozdulás a pártpolitikától elhatárolódik, így megkérnek mindenkit, hogy magánemberként vegyen részt az eseményen.

Az eseményt a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg. Nyomatékosan kérnek mindenkit a szájmaszk használatára.

PROGRAM

16:00 Gyülekezés a Műegyetem rakparton

16:30 Menet indulása

17:30 Érkezés az Urániához

18:00 Megemlékezés

19:00 Demonstráció vége

A demonstráció részletei: https://www.facebook.com/events/274868863670635/

Kiemelt kép: 24.hu