Május 20-án, kora este rendezte meg a szombathelyi színház Mészáros Zsolt fotókiállításának megnyitóját.

A színházi évad vége felé közeledvén már-már nosztalgikus révedezéssel tekintünk vissza egy-egy szórakoztató, vagy épp elgondolkodtató előadásra. Mészáros Zsolt, a Weöres Sándor Színház hivatalos fényképészének számtalan munkája közül egy kis ízelítővel idézhetjük fel azokat a csodás pillanatokat, amelyeket a darabok szereztek nekünk.

A rendezvényt Szabó Tibor színművész vezette fel: konferálásában maga is felelevenítette a 2015/2016-os színházi év színműveinek legemlékezetesebb pillanatait. A remek beszéd megadta az est hangulatát, valamint kitűnően felkészítette a vendégeket a fotók megszemlélésére.

Fotó: Gombás Mónika, Weöres Sándor Színház
Szabó Tibor színművész és Mészáros Zsolt fotóművész Fotó: Gombás Mónika, Weöres Sándor Színház

Minden egyes kép külön-külön is vibrálóan eleven, ám egybeválogatva, élénk és mozgalmas füzért alkotnak. A fotók különlegessége a spontaneitásban, a fények játékában rejlik. A felvételek játék közben ábrázolják a színészeket, ám némely valóban úgy hat, mintha beállított, műtermi kép lenne. Kivételes munkák egytől egyig, amelyek egy művész szemszögéből mutatják be azokat az előadásokat, melyeket mi magunk is másként, másnak láttunk.

Az érdeklődők június 9-ig tekinthetik meg a tárlatot az aulában, méltóan búcsúzva az idei színházi idénytől.